U Njemačkoj se učenici počinju vraćati u škole; među novim mjerama su obvezne maske

Mecklenburg-Vorpommern prva je od 16 njemačkih saveznih država koja završava ljetne praznike

ZADNJA IZMJENA: kol 3, 2020
Foto: AFP
Što se upravo događa s koronavirusom:

Deseci tisuća školske djece vraćaju se u škole u sjevernoj Njemačkoj u ponedjeljak, a kraj ljetnih praznika donosi velik test u postupanju za vrijeme pandemije koronavirusa.

Mecklenburg-Vorpommern prva je od 16 njemačkih saveznih država koja završava ljetne praznike. Svih 152.000 učenika u toj regiji vratit će se u učionice prvi put otkad su škole zatvorene u sklopu mjera sredinom ožujka.

Kako bi se opasnost od zaraze svela na najmanju mjeru, učenici su odvojeni u skupine koje se neće miješati, premda su u skupinama ukinuta pravila fizičkog razmaka.

Učenici će morati nositi maske

Jan Bonin, glavni učitelj u osnovnoj školi Reutershagen u gradu Rostocku, rekao je kako je siguran da će dobro početi. “Maske su obvezne u školskim prostorijama”, rekao je Bonin za dpa te dodao da su učenike koji su bili nervozni ili nesigurni zbog novih normi pozdravili i podržali učitelji. Istaknuo je da se neće tolerirati učenici koji neće nositi masku.

Nekoliko otoka u saveznoj državi Schleswig-Holsten također nastavlja nastavu u ponedjeljak, a lučki grad Hamburg nastavlja u četvrtak. Škole u Berlinu i državi Brandenburgu priključuju se sljedeći tjedan, kao i najnaseljenija država Sjeverna Rajna Vestfalija na zapadu kao i ostatak države Schleswig-Holstein.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program