U novom znaku da mu je kampanja totalno propala, Trump se ne može odlučiti je li Obama osnovao ISIS

Trump sad kaže da nije bio sarkastičan u izjavama o ISIS-u i Obami

ZADNJA IZMJENA: kol 13, 2016
Foto: AFP

Nakon što je Trump posljednjih dana opetovano Obamu nazvao osnivačem ISIS-a, kandidat Republikanaca ovoga je petka izjavio kako je on zapravo bio “sarkastičan”, prenosi Yahoo. No, na skupu u Erieu u petak popodne, Trump je ponovno promijenio svoj iskaz i rekao kako ipak nije toliko sarkastičan u svojim primjedbama na Obamu u kojima je kritizirao njegovo rodno mjesto i religijsko opredijeljenje.

“Rekao sam da je on osnivač ISIS-a. Očito je da sam sarkastičan”, rekao je Trump te je potom dodao: “ali da budem iskren s vama, ipak nisam toliko sarkastčan.” Trump je ranije na Twitteru ponovio svoju tvrdnju kako je bio sarkastičan kada je nazvao Obamu, ali i Hillary Clinton osnivačima ISIS-a, te je napisao “Zar oni ne shvaćaju sarkazam?”

Rekao da mediji ne znaju razaznat kad je sarkastičan

Doduše, tijekom nekoliko intervjua koje je dao tijekom četvrtka, Trump je rekao kako je zbilja misilo sve što je rekao o Obami. Radijski voditelj Hugh Hewitt kod kojeg je Trump gostovao, pokušao je umiriti čitavu situaciju.

“Mislite da je Obama stvorio vakuum, izgubio mir”, rekao je Hewitt, na što mu je Trump odgovorio: “Ne, mislim da je on osnivač ISIS-a. Zbilja to mislim”. Trump je isto rekao i za Miami NBC, a zatim je medije nazvao jadnima jer ne mogu razaznati kada je on sarkastičan.

Na skupu mu se pridružio Reince Priebus

“Ne treba niti govoriti kako se radi o lažnoj tvrdnji od predsjedničkog kandidata koji ima averziju prema istini i izniman nedostatak znanja”, navodi se u priopćenju višeg političkog savjetnika Hillaryne kampanje Jakea Sullivana.

Trumpu se ovoga petka na skupu prvi puta pridružio i Reince Priebus, jedan od predsjedavajućih članova Republikanskog nacionalnog odbora. “Poručit ću vam nešto: Republikanska stranka će, kao i svi vi, postaviti Donalda Trumpa na čelo Bijele kuće i zajedno ćemo spasiti ovu zemlju”, rekao je Priebus.

Matej Devčić
Telegram autor
1434 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program