Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Kod Ljubljane četvero ozlijeđenih u nesreći balona na topli zrak, objavljeni novi detalji

Do nesreće je došlo na području između Ljubljanskog barja i naselja Škofljica

23.08.2012., Ljubljana, Slovenija - Cetiri osobe su poginule, a 28 ih je ozlijedjeno, medju kojima 6 djece, u padu balona na vruci zrak. Uzrok nesrece jos nije poznat. Balon koji je s 32 putnika kod Ljubljane poletio oko pet sati ujutro, navodno se zapalio te srusio oko 7.54. r"nPhoto: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija

U jutrošnjoj nesreći balona na topli zrak kod Ljubljane ozlijeđene su četiri osobe i prevezene u bolnicu, ali nijedna nije životno ugrožena, prema zadnjim podacima koje je u subotu objavila slovenska policija.

U balonu se nalazilo šest putnika, od kojih pet belgijskih državljana i jedan slovenski državljanin, a od četvero ozlijeđenih su tri Belgijca i jedan Slovenac. Do nesreće je došlo na području između Ljubljanskog barja i naselja Škofljica prilikom pokušaja spuštanja balona koji je doputovao iz Austrije, dok je drugi balon koji je došao iz istog smjera na zemlju sletio bez teškoća, prenose slovenski mediji.

Jedna od težih nesreća u svijetu se također dogodila u Sloveniji

Do najtragičnije nesreće s balonom na topli zrak u Sloveniji je došlo u kolovozu 2012. godine, kad je u velikom balonu prilikom ateriranja smrtno nastradalo više osoba, a nekoliko ozlijeđenih dobilo teške opekline jer se balon na zemlji, nakon udara u stablo, zapalio.

Takvi su inače popularni panoramski komercijalni letovi balonom zbog te nesreća više godina bili obustavljeni zbog premale sigurnosti i nejasne regulacije vezane na komercijalne letove balonima.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu