U petak nema nastave u dvije županije; sindikalisti sazvali presicu, simbolično, ispred Muzeja iluzija

Raditi se sutra neće u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji

ZADNJA IZMJENA: lis 24, 2019

Školski radnici danas štrajkaju u Osječko-baranjskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj te Ličko-senjskoj županiji, dok će sutra štrajkati u samo dvije županije – Zadarskoj i Šibensko -kninskoj. Najavili su to sindikalisti ističući da su takvu odluku donijeli iz praktičnih razloga jer će u petak u Zadru radi izvještajne skupštine boraviti 300 sindikalnih povjerenika.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec je za sutra u 11 sati najavio konferenciju za medije, simbolično ispred Muzeja iluzija, piše Tportal.

Poruka ravnateljima

Ujedno je poslao i poruku “nadobudnim ravnateljima” koji za petak najavljuju nadoknade nastave, da to ne čine jer mu Ministarstvo neće isplatiti prekovremene. “Neće dobiti pohvalnicu za to. Dobit će samo prijavu za nanošenje štete državnom proračunu”, dodao je.

Mihalinec je također kazao je kako će se odazvati sastanku u Vladi zakazanom za ponedjeljak. “Riječ je o sastanku o povećanju osnovica. Tražit ćemo točan termin za sastanak o koeficijentima. Ako neće biti mogućnosti za razgovor o koeficijentima, onda ćemo odlučiti hoćemo li se odazivati na sastanke o osnovicama”, kazao je dodajući kako će poslije sastanka u ponedjeljak otkriti kako će dalje štrajk teći.

Osvrt na pjevanje

Sindikalisti su se osvrnuli i na prozivke prema kojima su jučer na prosvjedu pjevali pjesmu Miroslava Škore s pitanjem: “Je li bilo važno čiju pjesmu pjevamo?”. Potom je pozvao Kolindu Grabar Kitarović i Miroslava Škoru da se izjasne o zahtjevima sindikata.

“Ja sad ovako javno pozivam predsjednicu Grabar-Kitarović i Miroslava Škoru da do 31. listopada objave svima njihov stav o zaostajanju plaća učitelja i svim zaposlenim u obrazovanju. Predsjednica sindikata učitelja i ja održali smo sastanak s predsjednicom i jasno je iskazala stav o plaćama učiteljima i očekujemo da nas podrži u našem stavu. Zoran Milanović je svoj stav o zaposlenima u obrazovanju istaknuo 2012. kad je jedino zaposlenima u obrazovanju smanjio plaće. Očekujemo stavove Kolinde Grabar-Kitarović i Miroslava Škore”, rekao je Mihalinec, a prenio N1.

Zdravka Grund
Telegram autor
1778 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program