Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

U požarima u Zagorju i Virovitici dvije osobe završile u bolnici s teškim opeklinama

Jedna je osoba opekline zadobila u požaru na otvorenom u Sv. Križu, a druga u stanu u Virovitici

25.06.2017., Klostar Ivanic - Pozar odlagalista otpada tvrtke EkoFlor u Klostar Ivanicu. Zapalio se mjesani otpad, papir, plastika, drvo  koji je brzom intervencijom vatrogasaca  ugasen i stavljen pod kontrolu. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
FOTO: Zeljko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija

Dvije osobe opečene su u dva požara i to u Svetom Križu i u Virovitici, izvijestila je u četvrtak Hrvatska vatrogasna zajednica.

U požaru otvorenog prostora na području Svetog Križa jedna osoba je zadobila opekline te ju je zbrinula hitna medicinska pomoć. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je devet vatrogasaca s tri vatrogasna vozila iz DVD-a Bijela Gorica, Brdovec i Vukovo Selo.

U požaru stambenog objekta, za koji je Javna vatrogasna postrojba Virovitica dobila je u 3,28 sati dojavu o požaru jedna osoba je zadobila opekline te je zbrinuta od strane HMP-a. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 11 vatrogasaca s četiri vatrogasna vozila iz JVP Virovitica. Intervencija vatrogasaca završila je u 6,24 sati.

Lokaliziran požar kod Vrpolja, gori u Lici i na jugu

Požar otvorenog prostora na području Vrpolja koji se jučer ponovno aktivirao lokaliziran je u 19,40 sati, a tijekom noći je 17 vatrogasaca sa sedam vozila ostalo na sanaciji požarišta. U gašenju požara ukupno je sudjelovalo 39 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila iz IVP Šibenik, JVP Šibenik i Vodice, dobrovoljnih vatrogasnih društava Grebaštica, Perković, Bilice, Šibenik, Zablaće, Zaton, Brodarica-Krapanj, VZ Šibensko-kninske županije te dva kanadera, a izgorjela površina iznosi 103 ha.

Aktivna su i dva požara na kojima je organizirano dežurstvo vatrogasaca. Jedan je na teško pristupačnom i djelomično miniranom terenu na području Tulove Grede – Lovinac koji se iz Ličko-senjske županije proširio na Zadarsku županiju, te požar koji se iz Crne Gore proširio na području Republike Hrvatske kod mjesta Vitaljine iznad graničnog prijelaza. I ovaj požar se nalazi na teško pristupačnom terenu, a požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više