Politika & Kriminal

U požaru stana u zagrebačkom Zapruđu poginuo muškarac

Stanari su evakuirani iz zgrade, vatrogasci su ugasili vatru

FOTO: JVP Zagreb

Jedna osoba je poginula u požaru stana koji je danas poslijepodne izbio u zgradi u Balokovićevoj ulici u Zapruđu potvrđeno je Telegramu. Iako su vatrogasci vrlo brzo ugasili vatru doznajemo da je u stanu poginuo jedan muškarac.

Vatra je izbila oko 17.40 sati na drugom katu zgrade. Stanari su odmah evakuirani, a dio ih je sam pobjegao jer je vatra sukljala u vis. Na teren je upućeno 13 vatrogasaca s tri vatrogasna vozila.

Pružio utočište prijatelju, beskućniku

Kada su uspjeli ući u stan vatrogasci su pronašli tijelo muškarca. Iako su ga izvukli iz sobe i pokušali mu pomoći, već je, kako doznajemo, bio mrtav. Najvjerojatnije je preminuo uslijed udisanja dima.

“Izašao sam na kratko do Konzuma dva sata prije požara, u stanu je ostao moj prijatelj. Utočište sam mu pružio prije tri dana jer je beskućnik. Kad sam se vraćao iz trgovine, u daljini sam vidio kako jure vatrogasci i dim u zraku i presjeklo me odmah. Kad sam izlazio iz stana, on je ostao u sobi ležati, jedino što je sa sobom imao su dvije cigarete. Sada sam ja beskućnik, stan je u potpunosti izgorio, a evo stigla mi je i tužna vijest da je vatra odnijela i život mog poznanika”, kazao je vlasnik stana za Jutarnji list.

Iz Policijske uprave zagrebačke za Telegram su samo potvrdili da su dobili dojavu o požaru, no nikakve druge informacije u ovom času nisu mogli objaviti.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu