Politika & Kriminal

U prilično drskom pokušaju prevare starica u Puli umalo ostala bez stana

Vremešna je Puljanka mislila da potpisuje ugovor o dobitku stana u nagradnoj igri

15.08.2013., Vrpolje - Blagdan Velike Gospe u marijanskom svetistu proslavilo je nekoliko tisuca vjernika iz Sibensko-kninske zupanije, a centralnu misu predvodio je sibenski biskup Ante Ivas. 
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Dvoje drskih prevaranata pokušalo je uzeti stan 88-godišnjakinji iz Pule, no u posljednji trenutak njihov je naum spriječila javna bilježnica.

Prema informacijama iz Policijske uprave istarske, 88-godišnjakinja je 10. svibnja ove godine došla u javnobilježnički ured u Puli s 29-godišnjakom kako bi potpisali punomoć i ugovor. Radilo se o ugovoru prema kojem je, kako ju je 29-godišnjak uvjerio, 88-godišnjakinja osvojila automobil na nagradnoj igri i sada je trebalo realizirati formalnosti oko prijenosa.

Različit sadržaj ugovora

No, djelatnica u javnobilježničkom uredu primijetila je da se ugovor zapravo odnosi na prepisivanje stana, kao i da se navodi da je 88-godišnjakinja već primila novac za stan.

Slučaj je odmah prijavljen, a sada je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su staricu prevarili 29-godišnjak i 20-godišnjakinja. Doznajemo da je riječ o paru koji je 88-godišnjakinju poznavao pa očito nije odmah posumnjala u njihove loše namjere.

Oboje su prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu, pa će odgovarati zbog prijevare i ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Nastavite čitati