Politika & Kriminal

U pulskoj bolnici je dramatično, ravnateljica moli ljude da dođu volontirati: 'Treba nam pomoć građana'

'Ne možemo zaposliti dodatnu radnu snagu... Građani koji nam mogu bilo kako pomoći i imaju volje, neka nam se jave'

Pulska bolnica je, nakon situacije u prosincu kada je joj je prijetio kolaps i zatvaranje pojedinih djelatnosti, zbog širenja koronavirusa ponovno u ozbiljnim problemima. Zato je ravnateljica bolnice Irena Hrstić u pomoć pozvala i građane. Hrstić je za Glas Istre rekla kako bolnica kolaps uspijeva izbjeći samo zahvaljujući nadljudskim naporima djelatnika kojima bi svakako dobro došla pomoć njihovih sugrađana koji bi mogli volontirati.

“Nažalost, ne možemo zaposliti dodatnu radnu snagu, ali smo prisiljeni u ovom trenutku apelirati na građane koji nam mogu bilo kako pomoći i imaju volje, da nam se jave. Mladi, umirovljenici u dobroj fizičkoj kondiciji, nezaposleni, bilo tko ima volje i vremena, u ovom nam trenutku zaista može pomoći”, rekla je Hrstić.

Ne bi radili s Covid pacijentima

Ne bi oni, kazala je, radili s Covid pacijentima, ali bi mogli pomoći na druge načine. “Svatko tko bi mogao odvojiti par sati dnevno. Može nam pomoći u administrativnim poslovima, samo da se javlja na telefon, na primjer, da pomaže sestrama na drugim odjelima, da pomogne u hranjenju pacijenata koji to ne mogu sami, da pomognu pružiti informacije građanima, i tako dalje”, pojasnila je Hrstić.

Na volontiranje je pozvala i sve one koji ne vjeruju u koronu, a one građane koji im ne mogu pomoći da se pridržavaju epidemioloških mjera i da se cijepe.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu