Politika & Kriminal

U samoizolaciji 10.582 hrvatska učenika i 147 školskih djelatnika

Ministarstvo je objavilo friške podatke. Najveće su brojke u Zagrebu

FOTO: Sandro Lendler

U samoizolaciji su trenutačno 10.582 učenika hrvatskih škola te 147 djelatnika, a od covida 19 obolio je 2021 učenik te 255 djelatnika, pokazuju podaci Ministarstva znanosti i obrazovanja. Oboljelo je 1116 učenika osnovnih i 905 učenika srednjih škola, dok je u samoizolaciji 6667 osnovnoškolaca i 3915 srednjoškolaca.

Najviše oboljelih učenika i učenika u samoizolaciji nalazi se na području Grada Zagreba, gdje je oboljelo ukupno 689 učenika, odnosno 342 osnovnoškolca i 347 srednjoškolaca, a u samoizolaciji ih je 2517 u osnovnim i 1686 u srednjim školama. Zbog izrečene mjere samoizolacije za velik broj učenika i nastavnika škole, Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Zagrebu odobren je C model rada za razdoblje od 24. rujna do 8. listopada.

Najmanje oboljelih u Ličko-senjskoj županiji

Iz Ministarstva napominju da o promjeni modela izvođenja nastave odlučuje škola uz suglasnost osnivača. “U slučajevima samoizolacije ili bolesti, za potrebe online nastave-snimljene su videolekcije, CARNet pruža i dalje potrebnu tehničku potporu, objavljeni su GIK-ovi (Godišnji izvedbeni kurikulumi) za ovu školsku godinu, a nastavljena je suradnja s javnom televizijom (HRT) – ‘Škola na Trećem’ za najmlađe učenike (od 1. do 4. razreda)”, dodaju iz MZO.

Najmanje oboljelih učenika prijavljeno je u Ličko-senjskoj županiji – njih deset, odnosno po pet u osnovnim i srednjim školama. Najmanje učenika u samoizolaciji ima Vukovarsko-srijemska županija – 28, od čega su 23 učenici osnovnih škola.

Najviše oboljelih nastavnika u Zagrebu

Prema podacima MZO-a, od ukupno 255 oboljelih djelatnika, njih 215 su nastavnici. Najviše oboljelih je na području Grada Zagreba – 80, od čega su 73 nastavnika, a najmanje u Međimurskoj županiji, gdje je obolio jedan nastavnik.

Od ukupnog broja djelatnika u samoizolaciji, 40 ih je nenastavno osoblje, a 108 su nastavnici. Najviše djelatnika u samoizolaciji nalazi se na području Grada Zagreba, njih 31, od čega je 28 nastavnika, a najmanje u Koprivničko-križevačkoj županiji, gdje je u samoizolaciji jedan djelatnik.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu