Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

U Sisku zapelo s cijepljenjem. Naručili ljude pa im nakon dva sata čekanja rekli da cjepiva ipak nema

Iz HZJZ-a tvrde da im je ponestalo samo Pfizerovog cjepiva, jer svi žele samo to

09.11.2021., Zagreb - Grad Zagreb organizirao je 8. novih punktova za cjepljenje od 14h-20h. Dom zdravlja Zagreb zapad - Precko.
FOTO: PIXSELL/Olustrativna fotografija

Na cijepnom punktu kod Osnovne škole 22. lipnja u Sisku prošle subote je ponestalo cjepiva, javlja Dnevnik.hr kojemu je sve ispričao jedan mladić koji je, tvrdi, s drugima čekao na kiši i hladnoći više od dva sata da bi mu, kada je došao na red, bilo rečeno da cjepiva više nema. “Čekam dva sata da bih konačno došao pred vrata i kažu mi – nema cjepiva. Nisam htio izaći dok ne donesu cjepivo”, ispričao im je.

On je došao kako bi primio drugu dozu i to u terminu u kojem je bio naručen na cijepljenje. “Gospođi koja tamo cijepi sam rekao da su mi oni napisali da toga dana dođem. Čekam na kiši, vjetru i hladnoći da na kraju ne bi bilo cjepiva. Ako sam prvu dozu dobio 13. studenog, zašto mene nije čekala ta ‘moja’ druga doza na datum koji su oni sami i napisali”, pitao je.

Ispričao je kako je desetak ljudi ostalo ispred, bez cjepiva. Kad je pitao tko je odgovoran i kad će stići cjepivo, dobio je različite informacije. “Jedna žena kaže dolazi cjepivo u srijedu, druga kaže ne znam hoće li biti cjepiva do subote”, ispričao je mladić. Sad se nada da će cjepivo stići idućeg vikenda.

Oglasili se policija i HZJZ

Dnevnik.hr javlja i kako je punkt na kojemu se sve dogodilo obišla i policija, ali ne na nečiji poziv nego preventivno i to jer su im iz Zavoda javili da neće biti dovoljno cjepiva za tom punktu. Ispričali su i kako nisu primili dojave nezadovoljnih građana zbog cjepiva, a nisu ni evidentirali narušavanje javnog reda i mira.

Iz HZJZ-a su poručili da nije ponestalo svih cjepiva nego samo Pfizerovog. “Nakon tri sata cijepljenja preostale su veće količine cjepiva Spikevax proizvođača Moderna i cjepiva Janssen”, rekli su im. Mladić koji je osta bez cjepiva tvrdi da je on pitao epidemiologinju za Modernu i da mu je rekla da ne bi trebao miješati cjepiva, iako su preporuke stručnjaka da se ona miješaju.

Zavod nije objasnio zašto je nestalo bilo kojeg cjepiva. Rekli su tek da je porastao interes za cijepljenjem nakon uvođenja covid potvrda u javne službe i da gotovo svi građani žele Pfizer. Kažu kako će ovaj vikend na cijepnim punktovima u Sisku povećati broj doza Pfizerova cjepiva.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više