Politika & Kriminal

U Škorinom stožeru lagano se mire da idu u opoziciju. Evo istupa Ruže Tomašić

'Kako trenutno stoje stvari, Plenković može sastaviti vladu s manjincima'

05.07.2020., Zagreb - Docek izbornih rezultata u stozeru Domovinskog pokreta u hotelu International. Ruza Tomasic Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Prema trenutnim neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, nakon nešto manje od 70 % obrađenih glasova, HDZ osvaja 68 mandata, SDP 43, a Domovinski pokret Miroslava Škore 15 mandata.

Kako javlja Telegramova Ana Raić Knežević, koja izvještava iz Škorinog stožera, u stožeru razmišljaju sve više kako ih Andrej Plenković doista neće trebati za sastavljanje nove Vlade. No, kažu, bit će glasni u Saboru pa vjeruju da će zbog njih morati korigirati neke svoje poteze.

Tomašić misli da idu u opoziciju

Potvrdila je to i Ruža Tomašić iz Hrvatskih suverenista koja je predvodila listu Domovinskog pokreta u 10. izbornoj jedinici.

Maloprije je u istupu za Novu TV rekla ovako: “Kako trenutno stoje stvari, Plenković može sastaviti vladu s manjincima. Mi ćemo biti opozicija”, rekla je Tomašić.

Novinar Nove TV je Tomašić pitao i koji je njihov uvjet preko kojeg ne bi prešli u pregovorima oko Vlade s HDZ-om. “Uvjet je da Srbi, mislim srpska manjina, ne može biti u istoj vladi kao i mi”, rekla je Tomašić.