Politika & Kriminal

U slavonskom gradiću posječene grane drvoreda. Sad se bar lijepo vidi HDZ-ov plakat

Neke su grane, očito, zastirale pogled na jumbo plakat Josipa Šarića u prigradskom naselju Grada Otoka

Što su sve spremni učiniti pojedini kandidati za općinske načelnike, gradonačelnik ili župane kako bi osvojili ili zadržali vlast na predstojećim lokalnim izborima u nedjelju možda najbolje svjedoči dosad nezabilježeni primjer iz Komletinaca, sela u Vukovarsko-srijemskoj županiji, prigradskom naselju Grada Otoka, na krajnjem istoku Hrvatske.

Ondje su u ponedjeljak 10. svibnja, temeljito okljaštrene grane drvoreda uz cestu na ulazu iz pravca Nijemaca, ispred Dobrovoljnog vatrogasnog društva Komletinci i tamošnjeg malonogometnog igrališta. Iako se sječa grana s drveće u pravilu obavlja potkraj zime i na samom početku proljeća, u veljači i ožujku, dok su stabla još u hibernaciji i prije nego što se na granama pojavi lišće, u Komletincima su, kako se vidi na našoj slici, to učinili kad su krošnje već naveliko ozelenile.

U Komletincima Šarić nije osobito popularan

Odsječene grane nisu ni na koji način smetala prometu, jer je, kako se vidi na slici, drvored posađen dovoljno daleko od ruba ceste. No, neke grane zastirale su pogled na jumbo plakat s likom i izbornom porukom ”Nastavimo zajedno”, vječnog gradonačelnika Otoka i HDZ-ovog zastupnika u Hrvatskom saboru, Josipa Šarića, koji se u nedjelju, na listi HDZ-a, natječe za osmi mandat.

Iako se izborni plakati mnogih stranaka koje sudjeluju na lokalnim izborima u nedjelju nalaze uz prometnice, pa neke od njih krošnje djelomično zastiru, do sada nije zabilježeno da bi se zbog njihove bolje vidljivosti kresali drvoredi. Učinjeno je to u Komletincima, gdje Šarić nije osobito popularan. Ondje je HDZ, na nedavnim izborima za mjesne odbore, izgubio većinu. Kako saznajemo, sječu krošnji drvoreda u Komletincima izvela je tvrtka Elektro Čop iz obližnje Županje.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu