Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal U spremištu za knjige Frke-Petešića uređeni kupaonica i toalet. Sve je koštalo više od 400 tisuća kn

U ovom trenutku knjige premijerovog bliskog suradnika nalaze se na drugoj adresi

FOTO: Screenshot Dnevnik.hr

Nova TV objavila je snimke podruma Zvonimira Frke-Petešića kojeg je dobio na korištenje kako bi imao kamo smjestiti svoju biblioteku. Nije mu, naime, bio dovoljan stan u Jurišićevoj ulici 8 veći od 90 kvadrata, već je tražio i na privremeno korištenje dobio dodatno spremište. Frka-Petešić tvrdi da ima oko četiri tisuće knjiga i časopisa, te da mu stambeni prostor doista nije bio dovoljan da ih smjesti. Biblioteka je, kaže, velike vrijednosti.

Index je prvi otkrio da je zbog toga dobio pravo na korištenje podruma u obližnjoj Palmotićevoj ulici, dok su 24sata dobila na uvid ugovor o obnovi podruma, težak nešto više od 400 tisuća kuna.

Što sve ima spremište u centru Zagreba?

Uz sobe, hodnik i podove uređeni su i u kupaonica i toalet, a iz Državnih nekretnina kažu kako je cijeli natječaj bio transparentan. Posao je dobila tvrtka s tri zaposlena. Riječ je o firmi Kultura prostora čiji je vlasnik Miho Glavinić.

Screenshot Dnevnik.hr

U ovom trenutku knjige Frke-Petešića nalaze se na drugoj lokaciji, također u državnom prostoru na drugom katu zgrade u Palmotićevoj ulici. Uklonjene su prije ove renovacije. Hoće li biti vraćene, za sada se pouzdano ne zna.

screenshot Nova TV

Za sada iz Državnih nekretnina ne odgovaraju kada će knjiga Frke-Petešića biti vraćene u ovaj prostor, niti žele otkriti koliko je još korisnika dobilo državne nekretnine za pohranu knjiga.

screenshot Nova TV

U ovom času podrum je prazan, a valja podsjetiti da gospodin Frka-Petešić u svom stanu od 96 kvadrata živi sam sa suprugom. Osim spremišta za knjige dobio je u Palmotićevoj ulici i garažu za svoj osobni automobil.

 

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više