U Srbiji danas imaju 287 novozaraženih, smanjuje se pritisak na zdravstveni sustav

Protuepidemijske mjere do daljenjega ostaju na snazi

ZADNJA IZMJENA: kol 4, 2020
Foto: AFP
Što se upravo događa s koronavirusom:

U posljednja 24 sata u Srbiji je od posljedica koronavirusa umrlo sedam osoba, čime je broj žrtava u toj zemlji došao do 605. Registrirano je 287 novih slučajeva zaraze, javljaju srbijanski mediji. Postotak smrtnosti ostao je na 2,26 posto.

Na respiratorma su 143 osobe, od ukupno 3430 građana hospitaliziranih zbog posljedica zaraze kornavirusom. U Srbiji je od početka epidemije potvrđeno ukupno 26.738 slučajeva infekcije.

Protuepidemijske mjere ostaju

Jučer su u Srbiji zabilježen 242 nova slučaja zaraze uz osam preminulih, pa podaci za posljednja dva dana daju nadu da epidemija u susjednoj državi usporava. Takvu poruku poslao je i srbijanski Krizni stožer za borbu protiv koronavirusa, na čijoj je presici danas rečeno da smanjen broj oboljelih znači primjetno olakšanje za zdravstveni sustav.

S obzirom na pad broja zaraženih, zaključeno je kako protuepidemijske mjere daju rezultate, pa će do daljnjega ostati na snazi. Na presici je istaknuto i da raste broj oboljelih među starijim stanovnicima, što je razlog za brigu, s obzirom na veće mogućnosti za razvoj komplikacija.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2009 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program