Politika & Kriminal

U Srbiji se sudarili kamion i autobus pun izbjeglica. Jedna je osoba poginula

Do sudara je došlo na jugu Srbije, u noći s nedjelje na ponedjeljak

A man tries to help members of his family onto a waiting bus that will take them to Opatovac transit camp not far from the Croatian village of Bapska, on September 23, 2015. About a thousand migrants crossed the border between Serbia and Croatia this morning, and were later transported to a transit camp in Opatovac, about 20 kilometers away. AFP PHOTO/FEDERICO SCOPPA
FOTO: AFP

Jedna osoba je poginula, a devet je lakše ili teže ozlijeđeno u noći s nedjelje na ponedjeljak u prometnoj nesreći kad je kod Vranja, na jugu Srbije, autobus koji je prevozio izbjeglice s Bliskog istoka udario u kamion.

Autobus s migrantima kretao se iz Preševa prema Vranju i Beogradu kad je naletio na kamion makadonskih registarskih oznaka, a od težine ozljeda jedna osoba je preminula, izvijestila je Radio-televizija Srbije.

Nesreća na čestoj migrantskoj ruti

Svi ozlijeđeni putnici prebačeni u bolnicu u Vranju, a jedan muškarac s teškim prijelomom nogu u Klinički centar Niš.

Nesreća se dogodila se na putu Preševo-Vranje, na oko dva kilometra od Bujanovca, što je jedna od ruta kojom migranti najčešće, nakon prelaska granice Makedonije i Srbije, nastavljaju put ka Beogradu i dalje, uglavnom preko Hrvatske i manjim dijelom Mađarske, u zemlje zapadne Europe.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu