Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

U Srbiji uhićen vozač autobusa koji je uletio na igralište. Ozlijeđeno petero djece

Ozlijeđeno je i najmanje troje odraslih. Prema prvim informacijama, nitko nije životno ugrožen

06, December, 2020, Belgrade - Police are taking the body of singer Dzej Ramadanovski out of the building on Dorcol where he lived. Photo: Antonio Ahel/ATAImages

06, decembar, 2020, Beograd  - Policija iznosi telo pevaca Dzeja Ramadanovskog iz zgrade na Dorcolu u kojoj je ziveo. Photo: Antonio Ahel/ATAImages
FOTO: Antonio Ahel/ATAImages 06, decembar, 2020, Beograd - Policija iznosi telo pevaca Dzeja Ramadanovskog iz zgrade na Dorcolu u kojoj je ziveo.

Najmanje osam osoba, od kojih petero djece, ozlijeđeno je u petak u Zemunu kad je autobus javnog gradskog prijevoza uletio na dječje igralište, potvrdili su izvori u policiji i hitnoj službi.

Vozač autobusa privatnog prijevoznika izgubio je kontrolu i probio ogradu dječjeg igrališta rano poslije podne, a u nesreći je ozlijeđeno petero djece.

Troje ih je prevezeno u Dječju kliniku Kliničkog centra, jedno u Zemunsku opću bolnicu a jedno se naknadno javilo liječnicima, doznaje Radio-televizija Srbije.

Ozlijeđeno više osoba, nitko od njih nije životno ugrožen

Mediji izvješćuju da je ozlijeđeno više osoba, ali nitko od njih nije životno ugrožen. Agenciji Tanjug potvrđeno je u MUP-u da je vozač autobusa uhićen.

Gradska uprava Beograda priopćila je da se privatno poduzeće kojem je povjeren javni gradski prijevoz putnika na liniji 45 mora “hitno izjasniti o nesreći”. Resorne gradske vlasti potvrdile su da je riječ o autobusu privatnih prijevoznika koji čine konzorcij “Ariva” i “Unakop”.

Osim državnog poduzeća GSP Beograd koje uz autobuse koristi i tramvaje i trolejbuse, javni prijevoz u srbijanskoj prijestolnici obavlja i pet privatnih konzorcija, a povjerene su im 22 gradske i prigradske linije.