Politika & Kriminal

U Štamparu je bilo pozitivno 25 posto nalaza, Šostar alarmira: 'Infekcija se počela pojačano širiti'

Brojke su sve samo ne male i imamo sve samo ne razloga za miran san'

FOTO: screenshot HRT

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar upozorio je u srijedu da se infekcija koronavirusom počela pojačano širiti, brojevi novozaraženih nisu mali, pa nema razloga za miran san.

“Jučer smo ‘obrisali’ preko 750 naših sugrađana, gužva je i u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. To samo pokazuje da se infekcija itekako počela pojačano širiti, brojke su sve samo ne male i imamo sve samo ne razloga za miran san”, izjavio je Šostar novinarima nakon konferencije za medije, na kojoj je najavljena biciklijada “Biciklom do zdravlja”, koja će se održati 18. rujna u sklopu Europskog tjedna mobilnosti.

U Štamparu je pozitivno 25 posto nalaza

Na pitanje prijavljuju li zaraženi svoje kontakte Šostar kaže kako i dalje ne prijavljuju u potrebnoj mjeri pa ispada da se ni s kim nisu družili, eventualno s jednom osobom. “A onda kasnije dobijete jako puno pozitivnih”, rekao je.

U “Štamparu” su u ponedjeljak napravili 798 testova, od kojih je 199 bilo pozitivnih, dakle gotovo 25 posto. To je itekako razlog za zabrinutost, poručio je Šostar.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu