Politika & Kriminal

U što nam se društvo pretvorilo? Ovo su komentari na vijest da će Hrvatska primiti djecu izbjeglice

Mnogi građani osjetili su potrebu iznijeti svoje stavove. Teško ih je prepričati

Telegram je sinoć prvi objavio kako će Hrvatska sudjelovati u prihvatu djece bez pratnje koja se nalaze u izbjegličkim kampovima na grčkim otocima. Kako je u neslužbenom razgovoru ustvrdio izvor iz Vlade, priključit ćemo se inicijativi Europske komisije koja priprema plan kako bi pomogla da djeca, koja su u izbjeglištvu bez roditeljske pratnje, pronađu sigurno mjesto za život.

O broju djece koju bi Hrvatska bila spremna udomiti, međutim, još nema informacija. Izvori bliski Vladi kažu da treba prvo vidjeti s kakvim će se informacijama s terena vratiti povjerenica za unutarnje poslove Ylva Johansson, s kojom je hrvatsko predsjedanje EU-om u stalnoj koordinaciji. Sugovornici iz Vlade podsjećaju da je Hrvatska sudjelovala i u ranijim programima preseljenja sirijskih izbjeglica iz Turske.

Građani su osjetili potrebu izraziti svoje stavove

Nakon što smo objavili vijest kako je hrvatska Vlada spremna pomoći da djeca migranti prestanu biti beskućnici, odnosno da ih se premjesti iz nehumanih uvjeta na grčkim otocima, mnogi građani osjetili su potrebu izraziti svoje stavove. Izvukli smo neke od brojih komentara:

Nastavite čitati