U stožeru Suverenista je veselo; stigli su im Bujanec i Božidar Alić, urlaju Thompsonove Čavoglave

Suverenistima izlazne ankete predviđaju jedan mandat u Europskom parlamentu

ZADNJA IZMJENA: svi 26, 2019

Osvajanje jednog zastupničkog mjesta i 6,61 posto glasova na izborima za Europski parlament, koliko im daju izlazne ankete, posebno su burno proslavili u stožeru Hrvatskih suverenista. Pleše se kolo, maše zastavama i urlaju Thompsonove pjesme. Čuju se „Čavoglave” i „Moja domovina”, a bivši saborski zastupnik Pero Kovačević je na valu euforije najavio kako „na parlamentarnim izborima slijedi oluja”.

Nositeljica liste Ruža Tomašić u stožeru se pojavila prilično rano, malo iza 19 sati. Za njom su počeli stizatii ostali kandidati s liste ili fanovi stranke. Od viđenijih osoba s hrvatske političke i estradne scene tamo su Hrvoje Zekanović i Ladislav Ilčić, te Bernardica Juretić, bivša ministrica socijalne politike i mladih u vladi Tihomira Orešković.

Kažu da su HDZ i SDP u padu

Kasnije je došao umirovljeni general Željko Sačić, koji je u stožeru izazvao posebno oduševljenje. Nakon njega pojavili su se glumac Božidar Alić i voditelj Velimir Bujanec. Ruža Tomašić je kratko komentirala izborni uspjeh. “Narod je konačno počeo shvaćati da ima i drugih stranaka osim HDZ-a i SDP-a”, rekla je te naglasila da su dvije najveće hrvatske stranke u padu.

Kovačević nije propustio malo podbosti večeras manje uspješne kolege s desnog krila, Neovisne za Hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića. “Da je bilo pameti, bili bi zajedno”, rekao je Kovačević.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2017 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program