Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

U tri dana ovog ljeta na Pagu silovane dvije mlade Njemice, obojica osumnjičenika se brane sa slobode

Na području PU Novalja prijavljeno je šest silovanja ove godine, dok je ranije bilježen po jedan ili nijedan

Ovog ljeta su na Pagu u razmaku od tri dana silovane dvije djevojke. Obje su bile turistice iz Njemačke, obje stare 19 godina. Jedan slučaj dogodio se blizu Zrća, a drugi u Novalji.

Jutarnji javlja kako je na području Policijske postaje Novalja zabilježeno šest slučajeva silovanja ove godine, što zabrinjava s obzirom na ranije godine kada je bilježen po jedan ili nijedan.

Prva žrtva je prijavila da ju je u jutarnjim satima silovao muškarac, a policija je ubrzo uhitila 27-godišnjeg Hrvata protiv kojeg je DORH podnio optužnicu. U drugom slučaju je uhićen 29-godišnji Luksemburžanin.

DORH predlagao istražni zatvor, sudac odbio

DORH je u vezi s ovim slučajevima rekao kako su podneseni prijedlozi za određivanje istražnog zatvora, i to u jednom slučaju zbog opasnosti od bijega, a u drugom slučaju zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka, odnosno žrtvu, te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

No, u jednom slučaju je sudac odbio prijedlog kao neutemeljen, a u drugom je odredio mjere opreza kao zamjenu za zatvor. Jutarnji doznaje kako su mjere izrečene hrvatskom državljaninu kojemu je zabranjeno približavati se žrtvi i uspostavljati kontakt s njom.

Optuženi Luksemburžanin se brani sa slobode, a sudi mu se u odsustvu. Ako se ne bude odazivao pozivima, praksa je raspisivanje međunarodne tjeralice i EU uhidbenog naloga. U Novalji su, javlja Jutarnji, zabrinuti zbog porasta broja silovanja jer ove godine imaju više slučajeva nego u posljednjih pet.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu