Politika & Kriminal

U utorak nema škole u cijeloj Hrvatskoj

Sindikati neće štrajkati u ponedjeljak zbog obilježavanja obljetnice pada Vukovara

Sindikati su upravo objavili kako u utorak nema škole u cijeloj Hrvatskoj. Informaciju je na press konferenciji objavio predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

Mihalinec je dodao kako će štrajk u ponedjeljak preskočiti zbog obilježavanja obljetnice pada Vukovara. “Taj dan odlučili smo biti tihi te ćemo se posvetiti onima koji su zaslužni za našu domovinu i zapaliti svijeću u zbornicama”, kaže.

Najavio je kako će se u ponedjeljak održati sastanak sindikata na kojem će se dogovoriti o daljnjim koracima o čemu će izvijestiti javnost na konferenciji za medije u podne.

Pitanje isplaćenih dana u štrajku

Osvrnuo se i na najave Vlade kako nakon danas više neće platiti dane provedene u štrajku.

“Premijer time šalje poruku cijeloj javnosti da obrazovanje uopće nije važno. Premijer takvom odlukom kažnjava djecu i roditelje. Svaki dan koji će se nadoknađivati vrijedi dvostruko i dvostruko više košta proračun”, rekao je Mihalinec.

Kazao je kako referendumsko izjašnjavanje o nastavku štrajka i dalje provodi među učiteljima.

“96 posto onih koji sudjeluju u štrajku odbijaju prvu ponudu Vlade te su se izjasnili za nastavak štrajka. Spremni smo ići do kraja. O drugoj se nema ni smisla izjašnjavati kad je lošija od prve”, rekao je.

‘Divjak je preslaba da utječe na Plenkovića’

Mihalinec se osvrnuo i na ministricu Blaženku Divjak zaključivši kako je ona bila “samo medijatorica”.

“Očito je njena uloga preslaba da utječe na Plenkoviću. Nećemo tražiti ničiju smjenu pa tako ni njenu. Ako ona podržava prijetnju kako se dani provedeni u štrajku neće platiti, onda ju ne podržavamo”, rekao je Mihalinec.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu