Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal U utorak nove cijene goriva. Neslužbeno: dizel će biti jeftiniji, a benzin skuplji

Prošle promjene cijena goriva dogodile su se prije dva tjedna

28.03.2022., Sibenik - Ponovo redovi na benzinskim postajama. Od ponoci nas ceka novo veliko poskupljenje goriva. Spremnik od 50 litara benzina mogao bi biti skuplji 30,5 kuna. Prosjecni spremnik dizela mogao bi biti skuplji 74,5 kuna a prosjecni spremnik LPG-a biti ce skuplji 9,5 kuna.Benzin bi tako trebao poskupjeti za oko 0,61 kunu po litri, a dizel za oko 1,5 kuna po litri. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U utorak će se, nakon 14 dana, promijeniti cijene goriva. RTL neslužbeno doznaje da će Eurosuper 95 poskupjeti 48 lipa po litri, a osnovni dizel bi trebao pojeftiniti za 25 lipa po litri. Cijene plavog dizela bi i dalje trebale ostati zamrznute na 8,49 kuna po litri.

Po tim cijenama, spremnik benzinskog goriva trebao bi biti skuplji za 24 kune, dok bi onaj dizelski trebao pojeftiniti za 12,5 kuna.

Premium i dalje bez ograničenja

Cijena osnovnog Eurosupera trebala bi sukladno Vladinoj Uredbi o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, u posljednja dva tjedna iznositi 11,10 kuna po litri, dok je cijena Eurodizela 13,44 kune.

Do sada su se cijene benzina s više oktana, te cijene za sva ostala premium goriva mogla formirati slobodno, pa nema razloga za vjerovati da će se to promijeniti.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više