Politika & Kriminal

U virovitičkoj interventnoj policiji buknula korona. Instruktor kršio mjere, pio u gostioni i proširio virus

Sedmorica tamošnjih interventnih policajaca trenutno je van službe

U virovitičkoj Interventnoj policiji, sedmorica policajaca trenutno su oboljeli od korone ili se nalaze u samoizolaciji, a među njima je na Covid 19 pozitivan i zapovjednik Andrej Hegediš. Sve se, kako je Telegramu javljeno iz dva neovisna izvora bliska virovitičkoj policiji, dogodilo zbog neodgovornog ponašanja instruktora u Interventnoj policiji (podaci poznati redakciji).

On je 27. studenoga, unatoč tadašnjim odredbama Stožera civilne zaštite, nakon 22 sata bio u ugostiteljskom objektu Matrix, u Topuskom, gdje se, iza zaključnih vrata, nalazilo još 20-ak osoba, mahom policajaca koji su konzumirali alkohol. Ondje su ostali oko sat vremena iza dopuštenog radnog vremena, mada je tada – prije novih mjera Stožera o potpunom zatvaranju kafića i restorana – taj ugostiteljski objekt trebao biti zatvoren.

‘Nije prvi put da mu se popušta’

Gosti kafića bili su nagurani u prostoru od nekih 30-ak metara četvornih. Policajci iz Virovitice, među kojima i instruktor u Interventnoj jedinici, bili su na ispomoći Policijskoj upravi Sisačko-moslavačkoj i smješteni u hotelu Terme u Topuskom. Spomenuti instruktor ondje je bio u svojstvu rukovoditelja jedinice koja osigurava granicu i sprječava mogući prelazak migrirana iz susjedne Bosne i Hercegovine, te je bio odgovorna osoba za provođenje službenih zadaća ostalih pripadnika Interventne policije iz Virovitice.

O događaju kršenja mjera, tvrde naši izvori bliski tamošnjoj policiji, bio je upoznat i zapovjednik Interventne, Andrej Hegediš, no ništa nije poduzeo. Međutim, nakon povratka u Viroviticu, instruktor Interventne bio je u kontaktu s kolegama, a 1. prosinca dijagnosticiran mu je Covid. Tako se zarazilo još najmanje šest policajaca, a zaraženo je i nekoliko članova njihove obitelji.

Ovo nije prvi put, kažu sugovornici Telegrama, da zapovjednik Interventne policije tolerira propuste i prekršaje instruktora.

Policija se oglušila na upite

Telegram se obratio instruktoru Interventne policije s upitom zašto je kršio mjere i smatra li se odgovornim što je zaraženo više njegovih kolega, no on je ignorirao naš upit. Slično je postupila i Policijska uprava Virovitičko-podravska kojoj smo o svemu poslali upit u nedjelju 6. prosinca, zatim i požurnicu 8. prosinca.

Pitali smo je li točno da je instruktor Interventne policije, čije smo puno ime i prezime naveli u upitu, tijekom boravka u Topuskom, kršio mjere Nacionalnog stožera i 27. studenoga iza 22 sata boravio u ugostiteljskom objektu Matrix u Topuskom u kojem je bilo više osoba, te se ondje zarazio Covidom 19. Također, pitali smo, navodeći konkretna imena četvorice policajaca (kojima je, kako saznajemo, u međuvremenu potvrđen Covid) jesu li morali u izolaciju od 3. do 11. prosinca, te je li među njima i zapovjednik, Andrej Hegediš. Odgovor, kao što smo rekli, nismo dobili.

Nastavite čitati