Politika & Kriminal

U Zadru je sve teže. U bolnici su prije par dana otvorili novi covid odjel, još je jučer bio popunjen

Novi val pandemije je nešto jači nego što je bio u prosincu prošle godine, procjenjuje zamjenik ravnatelja zadarske bolnice

Zadar, bolnica
FOTO: PIXSELL/Ilustracija

Situacija s pandemijom u Zadarskoj županiji sve je složenija. Za razliku od prosinca, u zadarsku bolnicu sada dolaze mlađi pacijenti zaraženi koronavirusom, a novi Covid odjel, koji su otvorili prije nekoliko dana, već je popunjen, javlja Dnevnik.hr.

Zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Edi Karuc kazao je da se i Zadar bori s novim valom pandemije koji je “nešto jači i strmiji nego što je bio u prosincu” prošle godine. Zbog većeg broja ljudi koji trebaju hospitalizaciju, u subotu su otvorili novi odjel sa 35 mjesta, koji je već jučer, kaže zamjenik ravnatelja za Dnevnik.hr, bio popunjen.

Novi Covid odjeli

Prema izvješću Hine, dr. Karuc je i u ponedjeljak upozorio da broj pacijenata s koronavirusom raste i da će biti potrebno sve više kreveta. “Imamo četiri Covid odjela, otvarat ćemo još, a u konačnici ćemo cijelu bolnicu pretvoriti u covid bolnicu”, ako bude bilo potrebno, izjavio je, prenosi Hina.

Danas su u bolnicu, prema Dnevnik.hr-u, primljene dvije 30-ogodišnje osobe, dok je djevojka rođena 1981. godine jučer završila na respiratoru. Bolničkog osoblja koje brine o pacijentima zasad je dovoljno, ali su, prema tvrdnjama zamjenika ravnatelja bolnice, svi previše izmoreni jer situacija s pandemijom već predugo traje.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu