Politika & Kriminal

U Zadru zbog dojave o bombi evakuirana zgrada u kojoj se nalaze DORH i 3 suda, policija je na terenu

Dojava je stigla nešto prije devet satu ujutro

Županijski sud u Zadru 28.09.2018., Zadar - Zgrada Zupanijskog i Opcinskog suda i Zupanijskog drzavnog odvjetnistva u Zadru. Photo: Dino Stanin/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Zbog dojave da je bomba u zgradi u kojoj su zadarski Općinski, Prekršajni, Trgovački sud i Općinsko državno odvjetništvo, evakuirani su svi djelatnici i stranke koji su se u njoj našli u četvrtak ujutro, a na terenu su djelatnici protueksplozijskoga odjela Policijske uprave zadarske.

Dojavu da je postavljena bomba u toj zgradi u Ulici Franje Tuđmana, Policijska uprava zadarska dobila je nekoliko minuta prije 9 sati, potvrdila je glasnogovornica Ivana Grbin.


NOVO: Policija je u međuvremenu javila da je dojava o bombi bila je lažna te utvrđuju tko je počinio kazneno djelo lažne uzbune, izvijestila je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

“Službenici Protueksplozijskoga odjela PU zadarske pregledali su zgradu u Ulici Franje Tuđmana i nisu pronašli eksplozivnu napravu. Sud od 11 sati ponovno normalno radi, a u tijeku je kriminalističko istraživanje kojim se utvrđuje počinitelj kaznenog djela lažne uzbune,” rekla je Grbin.