Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal U zagrebačkom parku u centru grada silovana 15-godišnja djevojčica

Osumnjičeni tvrde da je djevojčica pristala na seksualni odnos

FOTO: Pixsell

U zagrebačkom parku iznad Tomićeve ulice dvojica mladih muškaraca silovala su 15-godišnju djevojčicu, a još dvojica su je dirala po intimnim dijelovima. Doznaje to Telegram iz izvora bliskih istrazi, a Policijska uprava zagrebačka šturo je potvrdila događaj.

Sumnja se da su 22-godišnjak i jedan maloljetnik djevojčicu silovali 12. kolovoza u večernjim satima. Još dvojica muškaraca, 31-godišnjak i 30-godišnjak prijavljeni su zbog sumnje da su nad njom počinili bludne radnje.

Sva četvorica su brzo uhićena

“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe su dovedene pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu, kao i Županijskom državnom odvjetništvu za mladež”, navode iz Policijske uprave zagrebačke.

Iako je policija uhitila svu četvoricu seksualnih zlostavljača, na zahtjev tužiteljstva istražni zatvor određen je dvojici osumnjičenika, 22-godišnjaku i maloljetniku. Županijski sud u Zagrebu ocijenio je kako postoji bojazan da bi mogli ponoviti kazneno djelo, te utjecati na žrtvu koja je zapravo ključni svjedok ovog zločina.

Neslužbeno doznajemo da su osumnjičeni mladići tvrdili da je djevojčica s njima imala dragovoljni seksualni odnos.

Prijavljeno puno silovanja

U Policijskoj upravi zagrebačkoj rečeno nam je da su od 1. siječnja do 31. srpnja ove godine zabilježena 33 kaznena djela silovanja, od njih su dva ostala u pokušaju. Zabrinjavajući je podatak da je ove 33 žrtve silovalo 16 počinitelja. Među žrtvama je bilo čak pet mlađih od 18 godina.

“Kod kaznenih djela silovanja moguće je da isti počinitelj u dužem razdoblju počini više djela na štetu iste žrtve, odnosno moguće je da više počinitelja počini djelo na štetu iste žrtve. Međutim, svaki čin se tretira kao zasebno kazneno djelo. Prijavljena kaznena djela silovanja razriješena su u visokom postotku – 31 kazneno djelo ili 94 posto. Inače, tijekom 2021. godine bilježimo 47 kaznenih djela silovanja od kojih je devet ostalo u pokušaju. Riješeno ih je 45, odnosno 96 posto”, navode iz zagrebačke policije.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više