Politika & Kriminal

U Zagrebu danas 250 novooboljelih

Trenutno je u gradu Zagrebu 2.257 aktivnih slučajeva

Passengers travel wearing facemasks on a tram in Zagreb on June 25, 2020, as the wearing of masks on public transport in Croatia became mandatory on June 23, due to an increase of coronavirus infections after the relaxation of lockdown conditions.,Image: 535656726, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Prema podatcima Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) na području Zagreba u posljednja 24 sata zabilježeno je 250 novooboljelih osoba od covida-19, priopćio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo (HZJZ) Dr. Andrija Štampar.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ Dr. Andrija Štampar obrađeno je 566 uzoraka, od kojih je 145 bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 247 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 451 osobu. Od 247 osoba pozitivnih na koronavirus, 139 su kontakti covid-19 pozitivnih osoba, a 69 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze.

Stanje u školama

Kod pet je osoba moguće izlaganje na radnom mjestu. Za 34 osobe obrada je u tijeku. U Domu za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljela je jedna nezdravstvena djelatnica.

U subotu je zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod 35 učenika i dva nastavnika osnovnih škola te 24 učenika srednjih škola, izrečena mjera samoizolacije za 349 učenika osnovnih i 193 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze dvije osobe. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 2.257 aktivnih slučajeva bolesti covid-19. Na cjepnom punktu Velesajam tijekom jučerašnjeg dana nije bilo cijepljenja.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu