Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal U Zagrebu ozbiljan broj novozaraženih, u posljednja 24 sata njih 619

Najviše novozaraženih su kontakti, a potom slijede oni kojima nije utvrđeno gdje su se i kako zarazili

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 619 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 317 građana se oporavilo od bolesti, izvijestio je u četvrtak Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. “Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 619, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 51976, što je 317 osoba više, nego jučer”, navodi se u priopćenju.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ Dr. Andrija Štampar obavljeno je 1241 testiranje na koronavirus i 370 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 629 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 555 osoba.

Najviše novozaraženih su kontakti

Od 629 obrađenih pozitivnih osoba njih 211 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 339 osoba su kontakti s pozitivnim osobama. U tijeku je obrada za još 45 osoba. Četiri su osobe doputovale iz BiH, a četiri su osobe djelatnici ili korisnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi.

Kod jedne je osobe moguće izlaganje u zdravstvenoj ustanovi, dok je kod 19 osoba moguća izloženost na radnom mjestu. Tri su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine, a kod tri su osobe moguća mjesta izloženosti vjerska i ostala okupljanja.

Zaraženi i 14 učenika te tri korisnika domova za starije

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su tri novooboljela korisnika i jedan djelatnik.

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod četiri osnovnoškolca i 10 srednjoškolaca mjera samoizolacije izrečena je za 35 učenika osnovnih i 39 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se pet osoba. Trenutno je u gradu Zagrebu 2998 aktivnih slučajeva.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više