Politika & Kriminal

U Zagrebu i Zagrebačkoj županiji sve škole prelaze na online nastavu. Izuzeti samo niži razredi osnovne i maturanti

Komentirao je i cijepljenje prosvjetnih radnika, nada se većem odazivu

18.03.2021., Zagreb - U Nacionalnoj i sveucilisnoj knjiznici odrzana je 49. sjednica Vlade RH. Clanovi vlade dobili su informacije o trenutnom stanju vezanom za koronavirus, a na dnevnom redu je bio i prijedlog izmjena i dopuna Zakona o popisu stanovnistva, kucanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine. Radovan Fuchs.
Photo: Marin Tironi/PIXSELL
FOTO: Marin Tironi/PIXSELL

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, dao je izjavu medijima uoči sjednice Vlade u kojoj je komentirao prelazak dvije županije na C model nastave, te cijepljenje prosvjetnih djelatnika.

Otkrio je kako učenici iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije prelaze na C model nastave, prema kojemu, podsjetimo, svi osim maturanata i učenika razredne nastave, prelaze na online sustav. Rekao je kako se sve odluke vezane za održavanje nastave donose u dogovoru s lokalnim Stožerima te da se tako 78 posto nastave uspjelo održati uživo.

“Ono što će se sada desiti je to da će, u dogovoru s Gradom Zagreb i Zagrebačkom županijom, učenici prijeći na C model nastave kako bismo utjecali na trenutnu epidemiološku situaciju. Danas je 241 učenik registriran kao pozitivan, ali svejedno ćemo prijeći na C model”, kazao je ministar.

‘Ne možete nekome narediti cijepljenje’

Govoreći o kampanji za cijepljenje prosvjetnih radnika, kaže kako je ona već provedena u Sisačko-moslavačkoj županiji te da je tamo odaziv bio svega 20 posto.

Ipak, kaže kako se nada da će nova kampanja povećati interes za cijepljenje među prosvjednim radnicima.

“Mi želimo da se procijepe u prvom redu odgojiteljice, odgojitelji i svi ostali prosvjetni djelatnici. Kad se pokrene kampanja cijepljenja, saznat će se tko se želi cijepiti. Ne možete nikome narediti cijepljenje”, rekao je Fuchs, javlja N1.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu