Politika & Kriminal

U Zagrebu je 15 stupnjeva, ali gradonačelnik se ne da omesti. Naredio je da na sanjkalištu proizvedu gomilu snijega

Izletnici su rasprostrili deke pokraj golemih hrpa umjetnog snijega

02.02.2020.., Zagreb -  Na Cmroku stroj proizvodi umjetni snijeg.  Photo: Josip Regovic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Iako su u Zagrebu proljetne temperature, pa je tako u 12 sati izmjereno 15 stupnjeva, gradonačelnik Milan Bandić ne da se omesti i inzistira na zimskom ugođaju. Tako je naredio da se na sanjkalištu na Cmroku, popularnom izletištu na obroncima Medvednice, proizvede gomila umjetnog snijega, javlja Index. Na zelenoj livadi uključen je stroj koji radi punom parom.

Na snimci koju je objavio Index lijepo se vidi kako je već proizvedena velika količina umjetnog snijega koji čeka da ga se raznese po livadi. Prizor je posebno komičan s obzirom na to da se u blizini golemih hrpa snijega vidi obitelj koja je na travu prostrla deku i uživa u sunčanom danu.

Nije mu prvi put

Slična situacija je na Cmroku viđena i prošlih zima kada nije bilo snijega. U prosincu 2018. temperature su bile slične današnjima, ali gradonačelnik Bandić i tada je naredio da se izletište iznad park šume Tuškanac zabijeli umjetnim snijegom.

Tada je 24 sata pisao kako Zagreb ima stroj koji snijeg može proizvesti na temperaturama do 25 stupnjeva. Stroj je nabavljen 2015. godine, i navodno ne troši veče količine vode, ali za njegov rad je potrebno strahovito puno struje.

Nastavite čitati