Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Prosvjed u Zagrebu, ukratko: fratar plašio ljude 'vražjim planom', orio se Thompson, Bujanec pozirao sa zastavom HOS-a

Na Trgu se, prema procjenama, okupilo do 20 tisuća ljudi. Tražilo se ukidanje covid potvrda i Plenkovićev odlazak

20.11.2021., Zagreb - Gradjanska udruga "Inicijativa prava i slobode" organizirala je prosvjed protiv COVID potvrda pod nazivom "ZAjedno za Slobodu" koji je krenuo s lokacije Trga Francuske Republike i Trga zrtava fasizma te  je odrediste obje kolone na Trgu bana Josipa Jelacica.
FOTO: Marko Prpic/PIXSELL

U 15 sati u Zagrebu je krenuo novi veliki prosvjed protiv covid-potvrda i epidemioloških mjera. Prosvjednici su se prvo okupili na dva mjesta, Trgu francuske republike i Trgu žrtava fašizma, pa su krenuli prema Trgu bana Jelačića, gdje se održao središnji dio prosvjeda.

Na Trgu žrtava fašizma snimljeni su i Mostovci Nikola Grmoja, Miro Bulj, Marin Miletić i Nino Raspudić. Tu je bio i stariji gospodin kojeg hrvatska javnost pamti po bizarnoj instalaciji na splitskom prosvjedu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u Hrvatskoj. Ovaj put je u Zagreb stigao s jednako čudnom instalacijom biblijskog zlatnog teleta pretvorenog u injekciju.

Tu smo✌🇭🇷

Posted by Nino Raspudić on Saturday, November 20, 2021

Na Trgu su se okupile tisuće ljudi, prema nekim procjenama između 10-20 tisuća, a na transparentima su pisale iduće poruke: “Sloboda se ne traži, sloboda se živi”, “Vlada i stožeraši, cijepite si mame i supružnike, ali ne dirajte našu djecu. Poruka je to naroda”, “Plenković, Vlada i stožeraši, svi ste baš neodgovorne neznalice i lažovi. Još malo i po vas dolaze pravda i narod!!!”.

Skandiraju dok svira Thompson

Prosvjednici su skandirali “pobjeda, pobjeda” dok su marširali s Trga francuske republike prema Trgu bana Jelačića. Skandira se i “Plenkoviću, pederu”, “Ajmo Splite” te “Nećemo potvrde”.

U povorci koja je krenula s Trga žrtava fašizma vozio je i otvoreni autobus, na kojem je izvješen natpis “NE covid-propusnice”. Orila se i pjesma Lijepa li si Marka Perkovića Thompsona. Uz Thompsona, svirale su i pjesme Prljavog kazališta “Lupi petama, reci sve za Hrvatsku”, “Dani ponosa i slave”, kao i “Bili cvitak” Jure Stublića.

Kada je na Jelačićev trg stigao Miro Bulj, prosvjednici su mu skandirali “Miro, Miro”. ”Da se dijelimo, mi moramo biti složni, a ne da nas kontroliraju!”, rekao je Bulj. “Beroš i ekipa bili su superheroji čija se politika nije smjela propitkivati. Ovo je veći skup od prosvjeda za Radio 101”, rekao je Nikola Grmoja na Trgu bana Jelačića. Andrija Klarić, organizator prosvjeda na Markovom trgu, najavio je početak programa. “Mi, narod, smo se organizirali sami za sebe. Ja sam Njonjo a vi ste Sabor”, rekao je Klarić, na što su ljudi skandirali “U boj, u boj, za narod svoj”.

UZ NAROD, ZA SLOBODU💪🇭🇷Dr. Zlatko Hasanbegović i urednik Bujice u velikoj koloni prosvjednika protiv tzv. covid potvrda i Plenkovićeve stožerokracije…#ostanislobodan

Posted by Velimir Bujanec on Saturday, November 20, 2021

Prosvjednici napadali novinare, fizički i verbalno

Na prosvjedu su bile i zvijezde desnice, Zlatko Hasanbegović i Velimir Bujanec. Potonji je usput i ponosno pozirao sa zastavom HOS-a, što su zabilježili fotografi. Na prosvjedu je napadnut novinar RTL-a Goran Latković kojeg su prosvjednici dvaput ošamarili i udarili u rebra. I ostali novinare prosvjednici su stalno verbalno napadali.

Na Trgu su se redali brojni govornici, svi su redom zahtijevali ukidanje covid potvrda. Prosvjednici su u jednom trenutku počeli i uzvikivati Ivermektin, što je lijek protiv parazita. Jedan od govornika bio je i fratar Lazar Perica. “Stvara se novi svjetski poredak. Vi ne volite ljude i ne volite ovaj narod. Svaki vražji plan je propao. Bez boga se nećemo izvući iz ovoga. Oni nemaju namjeru stati, takav je vrag”, rekao je Perica tijekom govora. U nastavku je čak i osporavao da cjepivo uopće postoji.

Nakon što su govori završili prosvjednici su polako počeli napuštati Trg.


Evo nekoliko fotografija:

PIXSELL
PIXSELL
PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL
PIXSELL
PIXSELL
PIXSELL
PIXSELL
20.11.2021., Zagreb - Gradjanska udruga "Inicijativa prava i slobode" organizirala je prosvjed protiv COVID potvrda pod nazivom "ZAjedno za Slobodu" koji je krenuo s lokacije Trga zrtava fasizma te je odrediste kolone na Trgu bana Josipa Jelacica. Prosvjednici doveli zlatno tele
PIXSELL
20.11.2021., Zagreb - Gradjanska udruga "Inicijativa prava i slobode" organizirala je prosvjed protiv COVID potvrda pod nazivom "ZAjedno za Slobodu" koji je krenuo s lokacije Trga zrtava fasizma te je odrediste kolone na Trgu bana Josipa Jelacica.
PIXSELL
20.11.2021., Zagreb - Gradjanska udruga "Inicijativa prava i slobode" organizirala je prosvjed protiv COVID potvrda pod nazivom "ZAjedno za Slobodu" koji je krenuo s lokacije Trga zrtava fasizma te je odrediste kolone na Trgu bana Josipa Jelacica.
PIXSELL
PIXSELL
20.11.2021., Zagreb - Gradjanska udruga "Inicijativa prava i slobode" organizirala je prosvjed protiv COVID potvrda pod nazivom "ZAjedno za Slobodu" koji je krenuo s lokacije Trga zrtava fasizma te je odrediste kolone na Trgu bana Josipa Jelacica. Prosvjednici doveli zlatno tele
PIXSELL
PIXSELL

Organizatori tvrde da je u Zagreb stiglo 38 autobusa

Organizator prosvjeda je građanska udruga Inicijativa prava i slobode, a podržava ga i ultrakatolička udruga Vigilare. Prosvjed nije službeno prijavljen, kažu iz policije, no ističu da znaju za njega te da će biti tamo kako bi osiguravali javni red.

Iz Inicijative Prava i slobode sami su odlučili prijaviti broj autobusa koji stiže, jer smatraju da mediji neće izvijestiti točan broj. Tako ih ukupno, prema njihovoj računici, stiže 38. Napominju da broj autobusa ne upućuje na točan broj putnika, a kažu i da mnogi dolaze vlastitim prijevozom u Zagreb.

Javljajte info koliko autobusa ide iz kojih krajeva za Zagreb, jer mediji će lagati pa mi moramo umjesto njih…

Posted by Inicijativa Prava i slobode on Saturday, November 20, 2021

Organizatori su također pozvali da se netko od prosvjednika “popne” na neboder na Jelačićevom trgu, jer žele uhvatiti trenutak kada se povorke slijevaju na trg. Ponovno, kažu da će mediji lagati i pisati kako dolazi par stotina ljudi.

Ljudi, neka se netko popne na Neboder i snima povorke dok dolaze i slijevaju se na Jelačićev plac, jer mediji će lagati,…

Posted by Inicijativa Prava i slobode on Saturday, November 20, 2021

Batarelo poziva na prosvjed

Na odlazak na prosvjed pozvao je i predsjednik udruge Vice Batarelo. Kaže kako je danas prekrasan i sunčan dan na koji će se cijela Hrvatska kupiti u Zagrebu kako bi “obranila svoju teško stečenu slobodu”. Kaže i kako je današnje okupljanje manifestacija sviju i cijepljenih i necijepljenih.

“Cilj: ukinuće i NE Covid potvrdama, koje ničemu ne služe osim razdvajanju i segregaciji. Jutros su me zvali prijatelji iz Splita, kaže barem 10 autobusa dolaze u Zagreb… sretan vam put. Neki kažu i čak do 100 buseva iz cijele Hrvatske. Ajmo Zagrepčani nemojte ostati doma danas”, piše Batarelo.

🔆Jedan prekrasan sunčan dan kada se cijela Hrvatska okuplja u Zagrebu kako bi obranila svoju teško stečenu slobodu. Ovo…

Posted by Vice John Batarelo on Saturday, November 20, 2021

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više