U Zagrebu je uhićen tip koji je zbog dugova podvodio suprugu. Na sudu je tvrdio da ju jako voli i da više neće

Sud mu je odredio istražni zatvor kako ne bi utjecao na svjedoke i ponovio nedjelo

ZADNJA IZMJENA: stu 4, 2019

Novi slučaj seksualnog nasilja nad ženama zabilježen je u Zagrebu gdje je uhićen 33-godišnjak osumnjičen zbog podvođenja supruge. Od studenog prošle do rujna ove godine prisiljavao ju je da se prostituira jer mu je, kako je rekao nakon uhićenja, novac trebao zbog dugova.

U tih nešto manje od godinu dana koliku ju je suprug podvodio, žena je imala više klijenata, a sav zarađeni novac predavala je svom partneru. Kako nije uspijevao vratiti dugove, prijetnjama je prisiljavao ženu da i dalje prodaje svoje seksualne usluge. Krajem rujna ona ga je prijavila policiji.

Tvrdio da suprugu jako voli

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako protiv 33-godišnjaka, koji je i ranije prijavljivan zbog organizacije prostitucije, krađa i prijetnji, ima dovoljno dokaza.

Odlukom suda određen mu je i istražni zatvor kako ne bi ponovio kazneno djelo te da mu se onemogući utjecaj na svjedoke, prije svih suprugu koju je podvodio. Sud nije prihvatio njegov argument da mu se supruga nalazi u Rijeci te da na nju ne može utjecati, kao i da ju jako voli pa ne bi ni pokušao tražiti od nje da se ponovno prostituira.

Rasplet istrage ipak će, dakle, čekati u istražnom zatvoru.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
2052 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program