Politika & Kriminal

U Zagrebu su velike gužve za PCR testiranje jer su tri punkta u krugu 300 metara. Doznajemo, otvaraju se nove lokacije

Tri glavna punkta su na maloj udaljenosti što dodatno opterećuje promet u tom dijelu grada

Prometna gužva
FOTO: Telegram

Zbog testiranja na koronavirus, u dijelovima Zagreba i dalje se stvaraju gužve i prometni čepovi. Na ulici koja vodi prema punktovima za PCR testiranje, krajem prošlog tjedna u koloni vozila čekalo se i više od sat vremena.

Fotografije koje smo dobili početkom ovog tjedna pokazuju da je situacija i dalje slična. Dio automobila ide prema punktovima za testiranje, a dio je samo zapeo u gužvi jer na putu prema nekom drugom odredištu moraju proći ovim dijelom grada.

U gradskom uredu svjesni problema

U Zagrebu postoje tri glavna punkta za PCR testiranje, ali su sva tri u istom dijelu grada, na vrlo maloj međusobnoj udaljenosti. To je – uz pojačanu potrebu za testiranjem, zbog epidemiološke situacije – očito jedan od glavnih razloga što se stvaraju gužve. Problema su svjesni i u gradskoj upravi.

Iz Gradskog ureda za zdravstvo potvrdili su nam da se testovi trenutno rade u tri javne institucije. „U Gradu Zagrebu RT- PCR testiranje na koronavirus može se obaviti u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i Klinici za infektivne bolesti ‘Dr Fran Mihaljević’. RT- PCR testiranje na koronavirus moguće je napraviti i u nekim privatnim klinikama i laboratorijima“, kažu iz gradskog ureda za Telegram.

Prometna gužva Telegram

Uskoro nove lokacije?

Tri ustanove koje spominju nalaze se u istom dijelu grada, na relativno maloj udaljenosti. Iz Gradskog ureda stoga potvrđuju da razmatraju kako riješiti problem prometnih gužvi.

„Svjesni smo kako je dio grada u kojem se nalaze punktovi za RT- PCR testiranje (prilaz Mirogojskoj i Rockefellerovoj ulici) prometno opterećen te se radi rasterećenja tog dijela grada planira organizirati uzimanje uzoraka i na punktovima Domova zdravlja“, ističu iz Grada.

Prema odgovoru gradskog ureda, izvjesno je, dakle, da će se PCR testiranje u glavnom gradu uskoro moći obavljati i na drugim lokacijama, kao što je već sada slučaj s brzim antigenskim testovima.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu