Ubojica iz đakovačkog Centra za socijalnu skrb priznao krivnju; svjedokinja prepričala mučne scene

'Ivan je ostao ležati u krvi. I dalje mi je živa slika događaja iako je želim zaboraviti', rekla je između ostalog

ZADNJA IZMJENA: lip 3, 2020
Foto: PIXSELL

Na Županijskom sudu u Osijeku u srijedu je počelo suđenje Andriji Drežnjaku koji je prošle godine u Đakovu ubio dvoje djelatnika Centra za socijalnu skrb. Riječ je o socijalnoj radnici Blaženki Poplašen i njenom kolegi, pravniku, Ivanu Paviću.

Drežnjak je danas na početku suđenja izjavio da se osjeća krivim, a potom su pred sudom svjedočile sestra pokojne Poplašen te njezina kolegica Ljubica Zovko, pišu Vijesti.hr.

Prizori koji se ne mogu zaboraviti

Sestra ubijene kazala je kako su čuli da se u Centru dogodilo ubojstvo, ali i da nisu mogli doći do Blaženke. Kasnije su ih, kaže, nazvali da im izraze sućut.

Zovko je, pak, opisala što se sve tog dana događalo te je rekla kako je okrivljenom to bio drugi dan za redom da dolazi u Centar.

“Imao je papir i kolega Ivan s kojim je dijelila sobu je razgovarao s njim. Odjednom sam čula i vidjela pucanj. Pucao je u sljepoočnicu iz velike blizine. Iznenađujuće je bilo. Ivan je ostao ležati u krvi. I dalje mi je živa slika događaja iako je želim zaboraviti. Imao je pištolj. bilo je nestvarno kao na filmu”, svjedočila je Zovko.

Poplašen ubio odmah, Pavić preminuo u bolnici

Podsjetimo, ubojstvo dvoje zaposlenika Centra za socijalnu skrb u Đakovu dogodilo se u srpnju prošle godine. Drežnjak je prvo pucao u Poplašen i ubio je na mjestu, dok je Pavić s teškim ozljedama prevezen u osječku bolnicu da bi ondje nakon deset dana podlegao ozljedama.

Drežnjaku je prije ubojstva oduzeta poslovna sposobnost, liječen je na psihijatriji, a socijalna radnica koju je ubio bila mu je skrbnica po službenoj dužnosti.

Zdravka Grund
Telegram autor
1761 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program