Politika & Kriminal

Svjedoci izlaze s mučnim detaljima o brutalnom ubojstvu u Omišu; policija još uvijek traži napadača

Muškarac se na motoru približio parkiranom autu i pucao čovjeku u glavu

09.11.2019., Brzet, Omis - Na Jadranskoj magistrali kod skretanja za Brzet iz vatrenog oruzja je ubijen muskarac u automobilu. 38-godisnjak s djevojkom je sjedio u parkiranom vozilu kada im je prisao motociklist u crnom i ispalio mu dva metka u glavu. Policijski ocevid je u tijeku, a policija traga za pociniteljem. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Malo prije 14 sati na magistrali u Omišu ubijen je čovjek. Dalmatinski portal piše da se napad dogodio kod skretanja za Brzet, turističko naselje južno od grada. Žrtva, navodno 38-godišnjak inicijala K. F. iz Piska, s djevojkom je bio u autu zaustavljenom na proširenju ceste. Do auta se dovezao nepoznati čovjek na motociklu i iz pištolja mu je pucao u glavu.

Napadač je potom pobjegao, a na mjesto zločina uskoro su stigli Hitna pomoć i policija. Za napadačem se intenzivno traga. Još uvijek traje i očevid kojim se nastoje utvrditi okolnosti ubojstva.

Traje potraga za ubojicom

Ubijeni muškarac navodno je bio vlasnik kafića u Pisku koji je prije nekoliko godina zapaljen. Slobodna Dalmacija razgovarala je sa poznanikom žrtve, koji kaže da su oko tog kafića i ranije nastajali problemi. “Znam da je dvije godine proveo radeći u Norveškoj, a pričalo se da ga je partner s kojim je otvorio kafić zafrkao za neku lovu dok je ovaj bio gore”, kazao je neimenovani izvor, dodavši da je ubijen bio cijeli život bio “problematičan”, odnosno sklon tučnjavama.

Dodatne detalje o ubojstvu doznaje Index, koji piše da se ubojstvo desilo vrlo blizu naselja, desetak metara od prvih kuća. Mještani kažu da su čuli samo jedan hitac, a žrtva je navodno pogođena u vrat. “Cura je izašla iz auta, on je bio propucan u vrat. Jedan momak mu je držao ruku na vratu”, kazala je svjedokinja.

Hitna pomoć je ustrijeljenog čovjeka pokušala reanimirati, no ubrzo su odustali i pokrili ga bijelom plahtom. Žena koja je s njim bila u auto navodno je neozlijeđena, ali događaj ju je potresao toliko da su je policajci koji su stigli na mjesto zločina morali odvesti u auto da se smiri, piše Index.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu