Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Učiteljica Jug 2015. bila je kandidatkinja Mosta i tvrdila da sve zdrave žene znaju da je pobačaj ubojstvo

Iz Mosta ne žele komentirati aktualne istupe Bernarde Jug, koja je izišla iz stranke nakon izbora 2015.

Trenutno vjerojatno najpoznatija hrvatska učiteljica, Bernarda Jug, ima jedan vrlo zanimljiv detalj u svojoj karijeri – naime, bavila se i politikom.

Učiteljica koja u svojim živahnim video snimkama posljednjih dana zaziva obračune s onima koji traže da djeca nose maske, djelatnicima škole u Krapinskim Toplicama i medijima, ukratko – sotonjarama, bila je kandidatkinja na parlamentarnim izborima 2015. godine. Na izbore je izašla na listi tada nove i intrigantne političke grupacije, Mosta nezavisnih lista, koja je okupljala sve one nezadovoljne dotadašnjim vladama HDZ-a i SDP.

“Žene šire noge gdje stignu, a ne bi bile trudne…”

Iako je Most tada vrlo pažljivo bježao od kontroverznijih ideoloških tema, Jug se, što ne čudi kad se vide njeni današnji uradci, nije suzdržavala. U videu snimljenom u vrijeme tadašnje kampanje konstatirala je kako je pobačaj ubojstvo i kako sve zdrave žene to znaju. Te dodala: “Moramo postati društvo koje snosi odgovornost za svoje odluke. Žene bi vam danas htjele da, prostite, šire noge gdje stignu, i ne bit’ trudne. Ne ide to! Žao mi je, žene”.

Na listi Mosta u 4. izbornoj jedinici Jug je tad bila dosta visoko pozicionirana, na četvrtom mjestu. Dobila je 524 preferencijalna glasa, odnosno 2,6 posto, što nije bilo dovoljno za ulazak u Sabor, jer je Most iz te izborne jedinice osvojio jedan mandat. U Sabor je otišao prvi na listi, Miroslav Šimić, a Bernarda Jug i Most su se, kako doznajemo, brzo nakon ovih izbora – razišli. Njene današnje stavove i javne nastupe u stranci nisu htjeli komentirati.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu