Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Udruge nakon Beroševe presice: 'Tortura kojoj je Mirela izložena razotkrila je dno javnog zdravstva. Na prosvjed idemo još bjesnije'

Sutra u 18 sati diljem Hrvatske bit će održani prosvjedi u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom

Mireli Čavajdi danas je drugostupanjsko povjerenstvo KBC-a Zagreb konačno odobrilo prekid trudnoće. To je poslijepodne potvrdio i ministar Beroš, koji je – nakon što je ranije javnost uvjeravao da bi se bebu s teškim tumorom koju Čavajda nosi moglo liječiti – sada priznao da je njezino “stanje iznimno teško” i da Mirela Čavajda ima pravo na fiticid.

Nakon press konferencije koju je održao, a koja zapravo nije odgovorila na ključno pitanje – hoće li Mireli itko u Hrvatskoj zaista i izvesti feticid, oglasili su se iz Udruge Roda, Zaklade Solidarna i Udruge PaRiter. Pozivaju građane da im se pridruže na sutrašnjem prosvjedu u 18 sati i poručuju: “Dosta je uništavanja javnog zdravstva i ugrožavanja zdravlja žena”. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

‘Dolazimo još bjesnije, još glasnije, još brojnije’

“Nakon današnjeg obraćanja ministra Beroša javnosti na izvanrednoj konferenciji na kojoj je priopćio da je Mireli Čavajda komisija odobrila prekid trudnoće, poručujemo da na prosvjed dolazimo JOŠ BJESNIJE! JOŠ GLASNIJE! I JOŠ BROJNIJE!
Institucionalna tortura kojoj je izložena Mirela Čavajda razotkrila je dno koje je javnozdravstveni sustav dotaknuo kada je u pitanju zdravlje žena. U strahu od osude međunarodnih stručnih društava, institucija i sudova ministar Beroš i tim ’eminentnih stručnjaka’ nastavljaju sa zlostavljanjem trudnice.

Ova odluka je pljuska svim onim ženama koje su zdravstveni radnici u Hrvatskoj godinama obmanjivali i protuzakonito im uskraćivali zdravstvenu skrb na koju, kako danas saznajemo, imaju potpuno pravo. Zato pozivamo sve građane i građanke da u četvrtak, 12. svibnja 2022. u 18 sati u Zagrebu, Sisku, Osijeku, Rijeci, Puli, Zadru, Šibeniku, Splitu i Korčuli još glasnije viču:
DOSTA! Obmanjivanja žena!
DOSTA! Mučenja žena!
DOSTA! Laži i manipulacija!

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više