Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Uhićen 23-godišnjak koji je mladića u Zadru nožem ubo u glavu

Pronađen je u Slavoniji, kamo je otišao nakon napada

15.10.2019., Zagreb - Privodjenje Vjeke Sliske na Zupanijski sud u Zagrebu.Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: Marko Prpic/PIXSELL

Zadarska policija priopćila je danas kako je uhitila osobu koju sumnjiči za pokušaj ubojstva 21-godišnjaka, koji je prije dva vikenda zadobio ubodne rane nožem u predjelu lubanje.

“Sumnjiči ga se da je 13. studenog 2021. godine oko 02.30 sati u Ulici dr. Franje Tuđmana u Zadru, prilikom verbalnog sukoba i fizičkog naguravanja između više mlađih osoba, iz džepa odjevnog predmeta izvadio nož kojim je oštećenom 21- godišnjaku zadao ubodnu ranu u predjelu glave, nakon čega se udaljio s mjesta događaja”, naveli su iz Policijske uprave zadarske.

Navode i kako je ozlijeđenom mladiću liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Zadar gdje su mu konstatirane teške ozljede glave.

Pobjegao u Slavoniju

Nakon provedenih izvida osumnjičeni je jučer uhićen na području Brodsko-posavske županije. Ondje je priveden u policiju gdje mu je oduzet preklopni nož. “Zbog kaznenog djela Ubojstvo u pokušaju protiv njega se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava, te će tijekom dana biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske”, navode iz policije.

Dnevnik.hr nedavno je izvijestio kako je 21-godišnjak nakon napada sedam dana proveo u bolnici gdje je operiran. Mladić je tada kazao kako sporne večeri njegova ekipa i on nisu nikoga zadirkivali, te da su naguravanje i svađa počeli kad je netko s mobitela počeo puštati narodnjačku glazbu. Toga se jasno sjeća, ostatka noći baš i ne.

“Ja sam stajao normalno i odjednom mi je netko s leđa došao i ubo me, tako reći, s tim nožem, ne znam čime me ubo. Nisam vidio. Mi smo i malo popili, i sve to u redu, ali ja se ne sjećam tih likova”, objasnio je.