Politika & Kriminal

Uhićen čovjek koji je jučer upucao dvoje ljudi u Zagrebu

Sumnjiči ga se za pokušaj ubojstva u petak oko 4 sata u Lovinčićevoj ulici

21.10.2020., Zagreb - Oko 20:20 policija je zaprimila dojavu o pronadjenom mrtvom tijelu u Oresju (Susedgrad). U stanu je osim mrtvog tijela pronadjen i tesko ozlijedjeni muskarac koji je takodjer ubrzo preminuo.

Photo: Marin Tironi/PIXSELL
FOTO: Marin Tironi/PIXSELL

Zagrebački policajci uhitili su u petak navečer 31-godišnjaka kojeg se sumnjiči za pokušaj ubojstva E. H. (31) i A. M. B. (31) istog dana oko 4 sata u Lovinčićevoj ulici.

Policija, koja je priopćila samo dob sudionika događaja, precizirala je da se u navedeno vrijeme u BMW zagrebačkih registracija u kojem su se nalazili E. H. i njegova vršnjakinja zaletio automobil iste marke talijanskih oznaka iz kojeg su potom izašli nepoznati muškarac i žena koji su se posvađali s E. H. i njegovom suvozačicom.

Teško su ozlijeđeni

Nakon kratke svađe, nepoznati muškarac i žena su pješice napustili mjesto događaja na koje su zatim stigla četvorica nepoznatih muškaraca od kojih je jedan ispalio više hitaca iz vatrenog oružja i ranio E. H. i A. M. B.

Policija je dodala da se liječnička pomoć ozlijeđenima još uvijek pruža u KB Merkur te da su teško ozlijeđeni, ali da ozljede nisu opasne po život. Očevid i intenzivno kriminalističko istraživanje su u tijeku, dodala je PU zagrebačka.

U policiji napominju da će osumnjičeni nakon provedenog kriminalističkog istraživanja u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku.

Nastavite čitati