Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Uhićen suprug požeške pročelnice, prijavljen zbog prijetnji novinaru

Novinar je ranije kritički pisao o pročelnici

21.10.2020., Zagreb - Oko 20:20 policija je zaprimila dojavu o pronadjenom mrtvom tijelu u Oresju (Susedgrad). U stanu je osim mrtvog tijela pronadjen i tesko ozlijedjeni muskarac koji je takodjer ubrzo preminuo.

Photo: Marin Tironi/PIXSELL
FOTO: Marin Tironi/PIXSELL

Urednik i novinar portala Požeški.hr prijavio je supruga požeške pročelnice Andreje Menđel, za prijetnje smrću. Novinar Mateo Pejaković ranije je na lokalnom požeškom portalu kritički pisao o Menđel, političarki koja je lani na izborima za skupštinu bila na listi HDZ-a i HSU-a, a koja je trenutno pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje u tom gradu.

Vjeruje se da su kritički osvrti razlog zašto je Ivan Menđel pokušao nasrnuti na novinara te mu je, navodno, zaprijetio. Pejaković ga je zbog svega prijavio policiji, a Menđel je u međuvremenu priveden.

Sreli se u kafiću

Sve se dogodilo 22. lipnja, oko 1 ujutro, u jednom požeškom lokalu. Novinar portala potvrdio je incident i podnošenje kaznene prijave, rekavši da ne smije otkrivati detalje zbog istrage. No, 24 sata neslužbeno doznaju kako je te večeri Pejaković u kafiću susreo pročelnicu te su kratko razgovarali. Zatim se, pišu, pojavio njezin suprug i verbalno se sukobio s novinarom.

Navodno ga je, piše portal, htio uhvatiti za vrat dok ga je supruga pokušavala spriječiti. Doznaju od upućenih i da je Menđel uperio prst prema novinaru i rekao mu: “Mrtav si”.

Sam podnio prijavu

Nadalje pišu kako su nakon toga obojica izašla iz lokala, a novinar je pozvao policiju. Iako su policajci izašli na teren, navodno su Pejakovića poslali kući, bez uzimanja potrebne dokumentacije. No, novinar nije odustao pa je ujutro podnio kaznenu prijavu. Tada je Menđel priveden.

Telegramu je PU požeško-slavonska potvrdila kako je 22. lipnja od 27-godišnjaka zaprimila kaznenu prijavu “zbog sumnje u kazneno djelo prijetnja”.

“Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela istoga dana u popodnevnim satima uhićen je 28-osmogodišnjak i doveden u prostorije policije. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 28-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok će kaznena prijava biti dostavljena nadležnom Općinskom državnom odvjetniku”, odgovorili su na naš upit.