Politika & Kriminal

Uhićeni šef u GSKG-u istražiteljima tvrdio da nije krao: ‘Cijele dane samo radim, 100 puta se javljam na telefon’

Odvjetnik Nevena Blaževića kazao je novinarima: 'Moj klijent porekao je počinjenje ovoga što mu se stavlja na teret'

17.06.2021. Zagreb - Policija i Uskok upali u GSKG: Uhicene cetiri osobe, medju njima i voditelj. Dovodjenje osumnjicenih

Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Igor Cišper, odvjetnik osumnjičenog šefa u GSKG-u maloprije je razgovarao s novinarima. “Moj klijent Neven Blažević iznio je obranu. Ukratko, porekao je počinjenje ovoga što mu se stavlja na teret; znači bilo kakvog primanja mita, dogovaranja mita i slično”, izjavio je.

“A što mu se točno stavlja na teret?”, pitao je Andrija Jarak s Nove TV. “Moj klijent više od 30 godina radi u GSKG-u i tvrdi da savjesno obavlja svoj posao. U vezi poslova oko protupotresne obnove… Tijekom cijelog dana radi, javlja se na 100 poziva dnevno i GSKG je poduzelo sve radnje koje je trebalo poduzeti da se obave radnje koje je trebalo poduzeti”.

Obnove fasada i radovi nakon potresa

“Znači nikakvih malverzacija ovdje nije bilo?”, glasilo je sljedeće pitanje. “Nikakvih”, odgovorio je odvjetnik. “A obnova fasada?”, pitali su dalje novinari. “Radi se o hitnim intervencijama i nekim drugim poslovima koje je trebalo obaviti na građevinama oštećenim u potresu.

U akciji USKOK-a i policije jutros su uhićene četiri osobe zbog sumnje na kriminal u poslovima obnove Zagreba. Priveden je, podsjećamo, šef hitnih radova u Gradskom stambeno-komunalnom gospodarstvu (GSKG) Neven Blažević, te vlasnici tri privatne firme kojima je, kako se sumnja, za izdašnu proviziju namještao poslove na energetskim obnovama fasada, te radovima nakon potresa.

Kako je Telegramova Ana Raić Knežević doznala ranije danas, Blaževića se sumnjiči i zbog građevinskih radova koje su mu besplatno obavile tvrtke koje surađuju s GSKG-om.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu