Uhićeno je troje genijalaca iz Metkovića, djelatnika RBA koji su maznuli pet milijuna kuna

Tri godine su prebacivali novac na svoje i račune članova obitelji, i zatim ih podizali na bankomatima

ZADNJA IZMJENA: tra 28, 2019
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kriminalistička istraga o nestalom novcu iz metkovske poslovnice Raiffeisen banke rezultirala je uhićenjem troje zaposlenika banke u subotu u Metkoviću, Opuzenu i Pločama, a sumnjiči ih se za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave kojima su pribavili imovinsku korist veću od 5 milijuna kuna, izvijestila je u nedjelju dubrovačko-neretvanska policijska uprava.

Policija 44-godišnjakinju i 38-godišnjakinju te 57-godišnjaka sumnjiči da su, zloupotrebljavajući ovlasti svojih radnih mjesta, raspolagali novčanim sredstvima ne poštujući pri tom propisane interne bankovne procedure raspolaganja gotovim novcem i njegovom pohranom u trezor banke.

Prebacivali su novac na svoje račune

Utvrđeno je da su sačinjavali krivotvorene naloge za uplatu novčanih kunskih i deviznih sredstava na svoje tekuće i žiro račune, kao i članova svojih obitelji. Tako uplaćen novac su, korištenjem svojih ovlasti, najvećim dijelom podizali u gotovini i zadržavali za sebe.

“Sumnja se da su time od početka 2016. godine do 9. travnja ove godine za sebe pribavili imovinsku korist od preko 5 milijuna kuna, za koji iznos je oštećena banka za koju su radili”, ističu iz policije. S obzirom na težinu i složenost kriminalnih radnji koje su počinili osumnjičeni, iz policije ističu da nastavljaju kriminalističku istragu.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program