Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Uhvatili su tipa koji je provaljivao u aute u Zagrebu. Jednog građanina napao je vatrogasnim aparatom

Krao je razni alat, torbice s dokumentima, novac, mobitele i prehrambene proizvode

16.02.2020., Zagreb - Zgrada u Ulici Senova gdje je policijski ocevid u stanu u kojem je priveden muskarac koji je povezan sa smrcu maloljetnice koja je umotana u tepih ispred zgrade u Zemljakovoj ulici. Dolazak osumnjicenog u pratnji policije. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Zagrebačka policija je zbog niza provala u automobile osumnjičila 44-godišnjeg muškarca, koji je u jednom slučaju vatrogasnim aparatom udario građanina koji ga je zatekao u krađi stvari iz Audija. Iz policije u petak navode da je osumnjičeni od studenoga prošle do sredine ožujka ove godine operirao po parkiralištu na području Črnomerca, gdje je provaljivao u osobne automobile iz kojih je krao razni alat, torbice s dokumentima, novac, mobitele i prehrambene proizvode.

Terete ga i da je 26. ožujka u podzemnoj garaži na Črnomercu razbio staklo na vatrogasnom ormariću i potom aparatom za gašenje požara razbio vjetrobransko staklo na Audiju Q5, iz kojega je uzeo novčanik s novcem. Planove mu je pokušao pomrsiti građanin koji ga je zatekao u krađi, pa ga je osumnjičenik s namjerom da zadrži plijen fizički napao vatrogasnim aparatom kojim ga je oborio na tlo.

Šteta se procjenjuje na 25.000 kuna

Provalnik je potom pobjegao u niže razine garaže, a svoju upornost u krađi pokazao je i nešto kasnije na ulici ispred garaže, gdje ga je dočekao spomenuti građanin kojega je ponovno napao. Uspio je pobjeći s ukradenim stvarima, no policija ga je nešto kasnije uhvatila i osumnjičila za više kaznenih djela teške krađe, razbojničke krađe i krađe.

Policija ukupnu materijalnu štetu procjenjuje na oko 25.000 kuna.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više