Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Rat u Ukrajini

Rat u Ukrajini Ukrajinsko ministarstvo obrane trola Ruse nakon zauzimanja Limana: 'Hvala na suradnji u vojnoj vježbi Izjum 2.0'

'Gotovo sve ruske trupe poslane u Liman uspješno su preraspoređene u vreće za tijelo'

A Ukrainian soldier sits next to an anti-aircraft missile while taking some rest near Lyman, eastern Ukraine, on April 28, 2022, amid Russian invasion of Ukraine. (Photo by Yasuyoshi CHIBA / AFP)
FOTO: AFP

Rusija je u subotu priopćila da su se njezine snage povukle iz grada Limana u istočnoj Ukrajini kako bi izbjegle da ih opkoli ukrajinska vojska. “U vezi sa stvaranjem prijetnje opkoljavanja, savezničke trupe povučene su iz naselja Krasnij Liman na povoljnije položaje”, priopćilo je ministarstvo obrane u Moskvi koristeći ruski naziv grada.

Ukrajinsko zauzimanje Limana, koji je mjesecima služio kao logističko i transportno središte za ruske operacije, označilo je veliki poraz Moskve, dan nakon što je predsjednik Vladimir Putin proglasio aneksiju četiri ukrajinske regije, među kojima je Doneck gdje se nalazi Liman.

Trolanje na Twitteru

Nešto ranije ukrajinska vojska je priopćila da su njezini vojnici ušli u Liman. “Ukrajinske snage ulaze u Liman u regiji Donecka”, objavilo je ukrajinsko ministarstvo obrane na Twitteru.

U jednominutnom videu koji prati poruku vide se dva ukrajinska vojnika kako mašu, a potom vješaju svijetloplavo-žutu državnu zastavu pokraj natpisa Liman pred ulazom u grad. “Razvijamo svoju nacionalnu zastavu i postavljamo je na vlastiti teritorij. Liman će uvijek biti dio Ukrajine”, rekao je jedan od dvojice vojnika. Prije toga ukrajinska vojska je objavila da je “okružila” nekoliko tisuća ruskih vojnika u tom gradu.

Zanimljiv je i tvit ukrajinskog ministarstva obrane u kojem trolaju Ruse. Sarkastično se zahvaljuju ruskom ministarstvu obrane na “uspješnoj suradnji pri organiziranju Izjum 2.0 vojne vježbe”. “Gotovo sve ruske trupe poslane u Liman uspješno su preraspoređene u vreće za tijelo ili u naše zarobljeništvo. Imamo pitanje za vas: želite li to ponoviti?”, napisali su.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više