Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Umalo tragedija na SP-u u Budimpešti: američka umjetnička plivačica se onesvijestila u bazenu, spasila ju trenerica

Plivačica je izgubila svijest zbog napora za vrijeme nastupa

A member of Team USA (R) swims to recover USA's Anita Alvarez (L), from the bottom of the pool during an incendent in the women's solo free artistic swimming finals, during the Budapest 2022 World Aquatics Championships at the Alfred Hajos Swimming Complex in Budapest on June 22, 2022. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
FOTO: AFP

Jedna američka predstavnica u umjetničkom plivanju Anita Alvarez se onesvijestila za vrijeme natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti i spasila ju je trenerica koja je uskočila u bazen.

Anita Alvarez je potonula na dno bazena nakon svoje izvedbe u finalu umjetničkog plivanja, a trenerica Andrea Fuentes je uskočila u bazen kako bi se spasila.

“Jako smo se uplašili. Morala sam uskočiti jer spasioci to nisu učinili”, izjavila je Fuentes. Fuentes, odjevena u majicu i kratke hlačice, zaronila je do dna i izvukla Alvarez na površinu prije nego su joj pomogli da onesviještenu plivačicu izvade uz rub bazena.

Sve je završilo dobro

“Bojala sam se jer sam vidjela da ne diše, ali sada je dobro”, dodala je američka trenerica. Plivačica je nakon toga odvezena u bolnicu. Četverostruka osvajačica olimpijske medalje Fuentes je objasnila da je njena plivačica izgubila svijest zbog napora za vrijeme nastupa.

“Samo je imala vodu u plućima. Jednom kada je počela disati sve je bilo u redu”, dodala je, kazavši kako će se Alvarez odmarati u četvrtak a u petak bi trebala nastupiti u ekipnom natjecanju, ako joj je liječnici dopuste.

Za 25-godišnju Alvarez ovo je treće svjetsko prvenstvo, a već se događalo da izgubi svijest na natjecanju i to u kvalifikacijama za OI prošle godine u Barceloni.