Umro je američki student Otto Warmbier, manje od tjedan dana nakon što se u SAD vratio iz Sjeverne Koreje gdje je bio u zatvoru

Obitelj je priopćila kako je Warmbier preminuo

ZADNJA IZMJENA: lip. 20, 2017
Foto: AFP

Američki student Otto Warmbier, koji je bio u zatvoru u Sjevernoj Koreji 17 mjeseci prije nego se vratio u SAD u komi prije manje od tjedan dana, umro je u bolnici u Cincinnatiju, rekla je njegova obitelj u ponedjeljak u priopćenju.

“Nažalost, strašno zlostavljanje koje je naš sin doživio od sjevernokorejaca osiguralo je da nije bio moguć nikakav drugi rezultat od ovog tužnog kojega smo danas iskusili”, rekla je obitelj u priopćenju nakon Warmbierove smrti u 2.20 sati po lokalnom vremenu (20.20 po srednjoeuropskom vremenu) u Medicinskom centru sveučilišta u Cincinnatiju.

Obitelj je rekla kako je Warmbier (22) pao u komu u ožujku 2016. kratko nakon što je osuđen na 15 godina prisilnog rada u Sjevernoj Koreji. Uhićen je, prema sjevernokorejskim medijima, u pokušaju da ukrade predmet s propagandnim sloganom. Sjeverna Koreja je oslobodila Warmbiera prošli tjedan rekavši kako ga se oslobađa “iz humanitarnih razloga”.