Uoči zatvaranja javnih sadržaja, Bandić dao 169.250 kn za uskrsno ukrašavanje grada. I to bratu Drage Prgometa

Posao je putem jednostavne nabave dobila tvrtka Armus u vlasništvu Mije Prgometa, brata šefa Gradske skupštine

ZADNJA IZMJENA: ožu 26, 2020

Na dan kada je Nacionalni stožer najavio skoro uvođenje 30-dnevnog zatvaranja svih uslužnih objekata, 17. ožujka, gradska uprava odlučila je potpisati ugovor za uskrsno ukrašavanje grada.

U razdoblju kada se dakle znalo Hrvatska zbog koronavirusa ide prema zatvaranju javnih sadržaja na minimalno 30 dana, Milan Bandić donio je odluku da se Zagreb prigodno dekorira za Uskrs koji ovi godine pada 12. travnja. Pritom, taj posao vrijedan 169.250 kuna jednostavnom nabavom dodijeljen je zagrebačkoj tvrtki Armus, koja je u vlasništvu Mije Prgometa.

Kako je na svojim stranicama objavila emisija Radio Studenta Strah od slobode riječ je o bratu Drage Prgometa, inače predsjednika zagrebačke gradske skupštine. Ugovor je, kazali smo, sklopljen temeljem jednostavne nabave oznake 753-2020-EBV, a objavljen u registru ugovora 23. ožujka, dan nakon potresa koji je pogodio Zagreb.

Bandićeve krizne mjere!Ugovor za uskrsno ukrašavanje grada kojim će gradsku blagajnu osloboditi nepotrebnog tereta od…

Gepostet von Strah od slobode am Donnerstag, 26. März 2020

Nema krize za Bandića

Iz Straha od slobode podsjećaju kako je u danima prije sklapanja ugovora Italija je već bila duboko u epidemijskoj krizi, hrvatski građani koji su se zatekli u inozemstvu tijekom povratka su granice prelazili uz poteškoće, a globalni stručnjaci upozoravali su da nitko ne može znati koliko će kriza trajati.

Unatoč tome gradska uprava je zaključila kako je ovo bitna stavka. Ugovor je stupio na snagu u ponedjeljak, dok su Zagrepčani još utvrđivali štetu od nezapamćenog potresa.

Andrej Dimitrijević
Telegram autor
214 članka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program