Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Upravo je objavljeno kako je Amazon potpisao ugovor s voditeljima Top Geara, nove emisije kreću u 2016.

Snimanje emisije počinje na jesen, a ugovor je potpisan na tri godine

FOTO: AFP/AFP

Bivši voditelji emisije Top Gear Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May potpisali su ugovor s Amazon Primeom, te bi novi show trebao početi 2016., javlja The Verge. Vijesti stižu nakon mjeseci nagađanja gdje će završiti trio iz popularne emisije nakon što je BBC odbio nastaviti suradnju s Clarksonom nakon niza incidenata i rasističkih ispada, što je kulminiralo napadom na producenta Oisina Tymona.

Ovaj je dogovor veliki vjetar u leđa Amazonovom streaming servisu koji zaostaje za konkurentnom Netflixom. Nisu objavljene pojedinosti koliko je kompanija platila za ovu emisiju, ali insajder iz tvrtke rekao je za London Evening Standard: “Napravili smo značajnu investiciju”.

Najgledanija dokumentarna emisija svih vremena

Clarkson, Hammond i May
Clarkson, Hammond i May AFP

Ugovor navodno veže Clarksona, Hammonda i Maya na tri sezone, a snimanje počinje ove jeseni. “Osjećam se kao da sam aviona dvokrilca i ušao u svemirski brod” rekao je Clarskon u svom priopćenju. Hammond kaže da “je već bio na Amazonu i da ga je ugrizao mrav. May je dodao: “Postali smo dio Smart TV-a nove generacije. Ironično, zar ne?”

Osim trojice voditelja Amazon je angažirao i Andy Wilmana, izvršnog producenta kojem se pripisuje preporod emisije u ranim 2000.-im. Wilman i Clarskon navodno su sanjali o stilu i tonu emisije u pubu prije 15 godina. Iz svega se izrodio Top Gear, najgledanija dokumentarna emisija svih vremena, s procijenjenom publikom od 350 milijuna širom svijeta.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više