Upravo je stigao novi udarac za Agrokor, sud je ukinuo Peruškovu odluku o angažiranju novih savjetnika

Sud je dao uputu Perušku da ne zaključuje ugovore i ne vrši isplate do pravomoćnosti ovog rješenja

ZADNJA IZMJENA: svi 2, 2018
Foto: PIXSELL

Trgovački sud u Zagrebu danas je ukinuo odluku privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora vezanu za angažiranje pravnih i financijskih savjetnika za vijeće vjerovnika.

Radi se, dakle, o savjetnicima koje plaća Agrokor, a sud je ukinuo odluku koja je donesena na sjednici održanoj 13. travnja 2018, dakle kada je na čelu Agrokora već bio Fabris Peruško.

Sud je ukinuo dva segmenta odluke

Iz suda navode kako je privremeno vjerovničko vijeće izvanrednom povjereniku, uz postojeće, predložilo angažiranje novih financijskih i pravnih savjetnika koji bi pružali usluge savjetovanja članovima vjerovničkog vijeća i bili mu odgovorni, što je današnjom odlukom ukinuto.

Isto tako, sud je ukinuo i odluku privremenog vijeća vjerovnika kojom se izvanrednog povjerenika Peruška ovlašćuje da s novopredloženim savjetnicima dogovori financijske i druge uvjete angažmana te s njima sklopi ugovore.

Uputa da ne zaključuje ugovore s novim savjetnicima

Iz Trgovačkog suda su dali uputu izvanrednom povjereniku da, do pravomoćnosti ovog rješenja, ne zaključuje ugovore i ne vrši isplate po odluci koja je danas ukinuta. Rješenje kojim se ukida odluka donijela je sutkinja Nevenka Silardi Ristić.

Prema odluci iz travnja, u savjetnički tim Vijeća vjerovnika su izabrane inozemne firme PJT Partners, savjetničke kuće Aking Gump i FTI, kompanija Egon Zehnder te bivša Peruškova firma McKinsey. Osim njih, tu su i domaći savjetnici tvrtka Caper, te odvjetnički uredi Buterin i Posavec te Madirazza i partneri.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3206 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program