Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal U Saboru izglasano povjerenje Bačiću i Erliću: 'Plenković je promijenio više ministara nego što je obnovljeno kuća'

U oba slučaja bilo je 77 glasova za i 51 protiv. Kod Erlića jedna je osoba bila suzdržana

17.03.2023., Zagreb - Nakon aktualnog prijepodneva u Saboru zastupnici glasuju o povjerenju novim ministrima Branku Bacicu i Simi Erlicu Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Sabor je većinom glasova iskazao povjerenje novim ministrima Branku Bačiću i Šimi Erliću. Bačić će, podsjetimo, preuzeti Ministarstvo graditeljstva, a Erlić Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova.

Od ukupno 129 glasova, za Šimu Erlića glasovalo je 77 zastupnika, 51 je bio protiv, a jedan je bio suzdržan. U slučaju Bačića glasovalo je 128 zastupnika, a za njega je također diglo ruku 77 zastupnika, a 51 je bio protiv.

Patrik Macek/PIXSELL

Dvadeset minuta kritizirali ministre

No, prije početka glasovanja nanizali su se zahtjevi za stankama. Sljedećih dvadeset minuta javili su se klubovi i zastupnici koji su zatražili stanke, a iskoristili su ih da daju kritike sada izabranim ministrima.

Za stanke su se javili Nino Raspudić, Ivan Penava, Sandra Benčić, Marijan Pavliček, Anka Mrak Taritaš, Domagoj Hajduković, Emil Daus, Predrag Štromar, Peđa Grbin, Katarina Peović i Željko Reiner.

Penava je istaknuo kako će Bačić biti šesta osoba zadužena za obnovu. “Horvat, Paladina, Vanđelić, Medved, Hanžek i vi kolega kao šesti”, poručio je.

Smijenjeno više ministara nego obnovljenih kuća

Sandra Benčić kaže kako su “ministri u ovoj Vladi puki izvršitelji volje Andreja Plenkovića”. “Ključna osoba od koje treba doći politička volja da bi se obnova izvršila je Andrej Plenković. Da obnova nije bila politički prioritet, govore brojke”, rekla je.

Marijan Pavliček istaknuo je kako je premijer Plenković promijenio više ministara nego što je kuća obnovljeno na Banovini. “Da bi obnova išla, trebalo je htjeti i znati”, kazala je s druge strane Anka Mrak Taritaš govoreći premijeru Andreju Plenkoviću.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više